Steaua, Dinamo si CFR, obligate sa plateasca 10 mil € pentru salarii!
Ministerul de Finante si ANAF pot ingropa definitiv fotbalul romanesc prin noile reglementari care i-ar obliga pe patroni sa plateasca milioane de euro la stat!
Acuzati de evaziune fiscala ani de-a randul, oamenii din fotbalul romanesc s-au trezit peste noapte cu o lege care i-ar putea obliga sa puna lacatul la stadion.
Dumitru Dragomir a iesit nervos de la Adunarea Ligii I de pe 5 iulie, acuzand ANAF ca vrea sa distruga sportul romanesc. Daca legea cea noua va fi adoptata, vorbele lui Mitica se pot adeveri.
Dragomir spune ca echipele de fotbal vor trebui sa plateasca de acum incolo 68% TVA catre stat si nu 16% ca pana acum. La un simplu calcul, echipele de top din Romania ar ajunge sa dea nu mai putin de 4 milioane de euro impozit doar pentru salarii, anunta ziarul Adevarul, care face topul salariilor echipelor din Liga.
Dinamo
Salarii nete: 6 mil euro
Cu taxe 16%: 6,96 mil euro
Cu taxe 68%: 10.08 mil. Euro
Steaua
Salarii nete: 6 mil euro
Cu taxe 16%: 6,96 mil euro
Cu taxe 68%: 10.08 mil. Euro
CFR Cluj
Salarii nete: 6 mil euro
Cu taxe 16%: 6,96 mil euro
Cu taxe 68%: 10.08 mil. Euro
Poli Timisoara
Salarii nete: 4,8 mil euro
Cu taxe 16%: 5,568 mil euro
Cu taxe 68%: 8,064 mil euro
Rapid
Salarii nete: 4,5 mil euro
Cu taxe 16%: 5,22 mil euro
Cu taxe 68%: 7,56 mil euro
Mitica Dragomir e gata sa duca razboiul cu Ministerul de Finante si ANAF la UEFA si FIFA: "ANAF incalca grav legea si abuzeaza de faptul ca platim foarte multi bani pentru a ne jupui si mai mult. In plina criza, ei vor sa se imbogateasca pe spinarea noastra! Daca nu primim niciun raspuns din partea autoritatilor, vom amana campionatul chiar si pana la primavara. Vom informa si UEFA, si FIFA!", a spus Dragomir.
De asemenea, Dragomir contesta si TVA-ul pe care echipele trebuie sa il plateasca la transferurile in strainatate. "Un fotbalist care pleaca afara e considerat marfa de ANAF. Cu toate astea, nicio alta marfa nu are aplicat TVA la iesirea din tara! Nu exista o asa impozitare in toata lumea!", a mai spus presedintele LPF.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF) a emis, marti, un comunicat, in care precizeaza ca veniturile obtinute de persoanele cu care cluburile de fotbal au incheiat conventii civile, respectiv sportivii si personalul tehnic si administrativ, sunt de natura salariala si ar fi trebuit sa fie impozitate ca atare. Potrivit ANAF, conventiile cu sportivii arata ca acestia nu deruleaza o activitate intamplatoare, conjuncturala, care sa poata fi considerata independenta, o conditie pentru incheierea unui parteneriat de acest fel.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News