(P) Ce tip de calculator gaming să alegi?
Dacă te afli aici, este pentru că, probabil, vrei să cumperi un calculator gaming.
Într-adevăr, ultima generație de jocuri video AAA de ultimă generație îți lasă cu adevărat gura apă și multe persoane doresc să se bucure de ele în condiții optime.
Există două opțiuni pentru a juca aceste jocuri video atrăgătoare: o consolă de jocuri, cum ar fi Xbox sau PlayStation, sau un computer de gaming. Spre cea din urmă opțiune ne vom îndrepta în acest articol pentru a te ajuta să alegi mai bine computerul de gaming.
Într-adevăr, un calculator gaming nu este un computer dedicat strict jocurilor, ci doar un calculator care dispune de puterea necesară pentru a rula jocuri, datorită unei plăci grafice dedicate. Un calculator gaming poate fi folosit și pentru munca de birou, pentru navigarea pe internet sau pentru munca de creație, chiar și în 3D.
Astfel, a apela la un calculator de gaming înseamnă a alege versatilitatea, în timp ce o consolă de jocuri îți va permite, evident, să te joci, dar va fi mult mai puțin potrivită pentru navigarea pe internet, în timp ce crearea 3D este aproape imposibilă.
Așadar, în acest articol, vom discuta despre diferitele puncte de care trebuie să ții cont atunci când alegi un calculator gaming.
Desktop sau laptop?
Primul criteriu de luat în considerare este dacă vrei un calculator gaming fix sau unul portabil. Nu îți face griji, aceste două tipuri de calculatoare îți permit să joci toate tipurile de jocuri video, chiar și cele de ultimă generație în condiții bune, în majoritatea cazurilor.
· Calculator gaming portabil
Există o multitudine de calculatoare gaming portabile, în toate tipurile de formate, cu ecrane care afișează frecvențe ridicate în Hertz, procesoare și plăci grafice de înaltă performanță etc... Avantajul unui calculator gaming portabil este, așadar, după cum îți poți imagina, acela de a te putea juca oriunde și oricând dorești. Poți găsi laptopuri gaming accesibile, care îți permit să lucrezi cu ușurință fără a sparge contul din bancă, dar și laptopuri gaming high-end care îți permit să faci totul, dar la un preț mai mare.
În ceea ce privește designul, vei găsi atât modele futuriste, cât și elegante. În plus, laptopurile de gaming au integrate toate perifericele necesare: un ecran încorporat, o tastatură și un mouse sub formă de pad. Cu alte cuvinte, un laptop de gaming este gata de utilizare imediat.
Dacă ai cu adevărat nevoie să fii mobil și să îți iei computerul cu tine peste tot, ar trebui să alegi un laptop gaming.
· Calculator gaming fix
Calculatoarele gaming fixe îndeplinesc aceleași funcții ca și omologii lor portabili, dar sunt dedicate unei singure stații de lucru. La nivelul de intrare, un calculator de birou îți permite, de asemenea, să faci totul la birou. Cu toate acestea, spre deosebire de un calculator gaming portabil, un calculator gaming fix necesită conectarea unor periferice pentru a te bucura de el. Deoarece este în primul rând un CPU, va trebui să conectezi un monitor, o tastatură, un mouse sau chiar o cască de gamer.
Cu toate acestea, la vârful de gamă al pieței, un calculator gaming fix are în mod regulat performanțe mult mai bune decât laptopurile din aceeași categorie. Acest lucru se datorează faptului că plăcile grafice, de exemplu, sunt mai mici în cazul laptopurilor decât în cazul computerelor desktop, chiar dacă folosesc aceeași nomenclatură. Așadar, dacă prioritatea ta numărul unu este să obții performanța maximă posibilă, atunci un calculator gaming fix este alegerea potrivită.
Ce alte criterii ar trebui să iau în considerare?
Cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi viitorul sistem de gaming pentru a te putea bucura din plin de cele mai noi jocuri video sunt, în primul rând, combinația dintre procesor și placa video. Într-adevăr, de la aceste două componente va proveni performanța brută a computerului tău. Capacitățile grafice ale calculatorului tău de gaming depind în mare măsură de acestea. Cu cât placa grafică și procesorul sunt mai puternice, cu atât mai mult te vei putea bucura de jocurile video preferate la setări grafice înalte, la rezoluții și rate hertziene ridicate.
De asemenea, dimensiunea memoriei RAM este importantă: cu cât ai mai multă memorie RAM, cu atât este mai ușor să rulezi simultan programe grele și jocuri video. Minimul necesar în zilele noastre este să te joci cu 8 GB de memorie RAM.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News