(P) Pasiuni care ne inspiră
Oamenii și pasiunile lor – atât de diferite și totuși având un numitor comun: dorința de a face un lucru fără presiunea reușitei sau atingerii perfecțiunii, ci pur și simplu pentru plăcerea și satisfacția lui “a face”. A face fără a te gândi la rezultat, fără a avea așteptări. Ne amintim de câteva personalități ale căror pasiuni inspiră acum generații.
Albert Einstein. Știai că s-a implicat și a manifestat sprijin pentru drepturile civile şi pentru o viaţă mai bună pentru populaţia de culoare? Mai mult decât atât, de-a lungul vieții, a găzduit afro-americani şi a plătit şcolarizarea pentru mai mulţi studenţi ai acestei populaţii defavorizate. În copilărie a manifestat deficienţe reale de exprimare, pornite de la un ritm încet de vorbire şi lungi pauze pentru a pregăti ceea ce vroia să spună. Era atras, în schimb, de muzică clasică, lua lecţii de vioară şi interpreta cu pasiune „Sonata pentru vioară” a lui Mozart. După Război, în ultimii ani ai vieţii, Albert Einstein a abandonat viaţa publică, dedicându-se călătoriilor, plimbărilor lungi în jurul oraşului şi discuțiilor profunde cu prietenii, mai ales despre politică, religie, fizică și – una din pasiunile vieţii sale – teoria câmpurilor unificate.
Un alt geniu, de dată această contemporan, este Elon Musk, acest inventator, supranumit Real Life Iron Man. Proiectele lui prezente includ Tesla, Space X, Solar City, OpenAI, Neuralink, The Boring Company. Ceea ce se știe mai puțin despre el este că în copilărie a fost victima bullyingului. Astfel, în școală, a fost agresat și hărțuit de colegi, ajungând la un moment dat chiar să fie spitalizat în urma unui astfel de incident. Totuși, și-a învins teama, a continuat studiile, ducându-și pasiunea la un nivel superior: dorința de a face ce îi place, chiar dacă este diferit. „În orice arie ai decide să activezi, oricât de bun ești în ceea ce faci, tot sunt șanse să nu reușești ce îți propui. Ăsta e motivul pentru care e essential să îți placă ce faci. Dacă nu îți place, îți irosești timp și energie dintr-o viață care e oricum prea scurtă”, astfel descrie Musk o pasiune.
Schimbând registrul, Regina Maria - soţia Regelui Ferdinand şi mama Regelui Carol al II-lea se refugia în literatură, pictură, grădinărit şi amenajarea interioarelor. „Mama răniţilor”, „Regina-Soldat”, „Regina inimilor”, scriitoare, diplomat, soră de caritate, promotoare a artelor, avangardistă pentru vremurile sale, Regina Maria a României a fost cea mai iubită dintre personajele regale, deşi era cunoscută în epocă având pasiuni excentrice.
Fie că vorbim de personalități marcante din istorie sau despre oameni normali, pasiunile sunt cele care ne inspiră. Pentru că viața ne inspiră. Este nevoie de oameni obișnuiți care să facă diferența. Este vorba de tine.
Când citești: Roșu este pasiune, oare la ce te duce cu gândul acest lucru? Ar putea fi despre pasiunea de a face lucrurile care îți plac în viață; despre siguranța și încrederea în azi și mâine. Atunci, este atât de simplu să adaugi și siguranță în viață ta alegând un partener de încredere, cum este Generali. Pe lângă pasiunea noastră (generali.ro/pasiune), la Generali poți găși soluții de protecție personalizate.
Consultanții noștri (generali.ro) îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru că tu să faci cea mai bună alegere în privința asigurărilor pentru ține și cei dragi.
Mai mult decât atât, am pregătit un concurs cu premii atractive. Tot ce trebuie să faci este să intri aici, să ne spui care este pasiunea ta și poți câștiga, prin tragere la sorți, un iPad Pro săptămânal sau marele premiu, un MacBook Air. Care este pasiunea ta? Ce spui? Intri în joc?
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News