(P) Povestea lui Tony Bloom sau cum să treci de la masa de poker la loja de proprietar de club de fotbal

(P) Povestea lui Tony Bloom sau cum să treci de la masa de poker la loja de proprietar de club de fotbal Advertoriale

 

De fiecare dată când ai parte de o promoție de la cazinoul tău online, cum ar fi rotiri gratuite fără depunere, îți crește inima de bucurie. Și e de înțeles, ai șansa să câștigi fără să investești, ce ai putea să îți dorești mai mult? Ei bine dacă acum te simți că ești sigur pe tine jucând poker în România de ce nu ți-ai imagina o viață ca jucător profesionist sau chiar mai mult de atât?

În spatele evoluției incredibile din ultimii ani a echipei Brighton FC și a revenirii de senzație a Royale Union Saint-Gilloise din Belgia, se află un om care a avut întotdeauna o relație specială cu jocul. Fie că s-a născut pentru asta sau nu, "The Lizard" Tony Bloom a trecut de la a fi un începător în lumea pariurilor la a fi unul dintre cei mai importanți proprietari de fotbal din ultimul deceniu. Evoluția sportivă a echipelor sale, bunul său management și modestia, aceasta din urmă fiind atribuită de angajații lui, fac ca viața lui Tony Bloom să fie eligibilă pentru un film în toată regula.

Potrivit unei postări pe site-ul Pokertube, averea netă a lui Tony Bloom este estimată la 1,4 miliarde de dolari, ceea ce l-ar plasa cu ușurință pe lista celor mai bogați oameni care se bucură și de poker. Pe lângă activitățile sale de casino online și de poker, este proprietarul și fondatorul unei firme de consultanță în domeniul pariurilor sportive de top, Starlizard, despre care se spune că are o cifră de afaceri de peste 122 de milioane de dolari pe an.

Dragostea să pentru jocurile de noroc l-a determinat să studieze matematică la Manchester. Fiind foarte priceput la cifre, a lucrat ca și contabil pentru prestigioasa firmă Ernst & Young. Acolo, și-a dat seama că profiturile sale nu se datorau întâmplării, ci erau rezultatul unui studiu detaliat al pariurilor de valoare, adică atunci când casa de pariuri subevaluează un sportiv sau o echipă și îi oferă un preț mai mare decât cel obișnuit, specializându-se pe piețele de handicap asiatic în fotbal. Bloom a văzut această nișă și de acolo a fondat Starlizard, cu scopul de a găsi acele pariuri de valoare pentru clienții săi milionari, având în plus experți în big data și analiști sportivi de top.

"Pokerul îți oferă o bază bună pentru o mulțime de lucruri, inclusiv pentru a citi situațiile și a citi mințile oamenilor și a lua decizii dificile. Aceste abilități pot fi folosite în afaceri și, cu siguranță, în conducerea unui club de fotbal", a declarat Tony 'Lizard' Bloom într-un interviu.

A început cu păcanele, pariuri sportive... dar în primul deceniu al anilor 2000, un alt joc a fost introdus în atenția acestuia: pokerul. A participat la numeroase evenimente de prestigiu, precum World Poker Tour, Poker Million sau Poker Nations Cup. În cei zece ani, a obținut un profit de 3,3 milioane de euro. Acolo și-a câștigat faima și porecla de "Lizard", din cauza sângelui său rece în mutările decisive.

Omul care a redat zborul pescărușului.

 

În 2009, Tony Bloom a cumpărat Brighton Hove & Albion, o echipă din Premier League fără nici o tradiție sau istorie iesită din comun. La acea vreme, The Seagulls se zbătea fără nici un obiectiv în a treia divizie din Anglia. În mod clar, mutarea a fost un risc, dar nostalgia familiei a învins logica, deoarece două dintre rudele lui Bloom (bunicul său Harry și unchiul Ray, cel din urmă fiind încă la club) au fost în anii '70 și '80, ocupând funcțiile de vicepreședinte, respectiv manager.

De la sosirea lui Tony Bloom la Brighton, fan al clubului încă din copilărie, Seagulls a reușit să facă din echipă un trend în Premier League, să obțină un stadion nou, în condițiile în care atunci când a sosit el la club împărțeau terenul cu Gillingham, și să aibă o identitate de joc proprie, mergând împotriva jocului tradițional englezesc.

Acum, după ani de management excelent, Brighton-ul lui Graham Potter și mai nou a lui Roberto de Zerbi este una dintre echipele din Premier League cu un joc original. Fotbalul ofensiv, cu o singură atingere și posesie domină gazonul stadionului Falmer, dar nu doar în ultima perioadă, ci încă de la sosirea lui Bloom în funcția de președinte al lui Brighton. Și în afară de faptul că joacă încântător și s-au calificat în premieră în primăvara Europa League în ultimele două sezoane au încasat din vânzări de jucători 360 de milioane de £!

Deși a fost nevoie de mai bine de cinci ani cu Brighton pentru ca proiectul să dea roade, ceea ce se întâmplă în Belgia, cu al doilea club achiziționat de Bloom este un miracol fără precedent. Royale Union Saint-Gilloise a revenit în Jupiler Pro League după 48 de ani în care s-a zbătut în eșaloanele inferioare ale fotbalului belgian. Un gigant adormit cu 11 ligi și 2 cupe, această echipă din Bruxelles a fost cea mai titrată înainte de cel de-al Doilea Război Mondial. După revenire și cu un buget de peste trei ori mai mic decât al unor echipe istorice precum Anderlecht sau Genk, RUSG este lider cu 62 de puncte și calificată la rândul ei în Primăvară Conference League.

Poate vei spune că Tony Bloom a avut noroc cu carul și nimeni nu ar putea să te contrazică, însă de fapt în spatele succesului lui în pariuri sportive, poker și mai nou fotbal a stat mereu multă muncă, dedicație și studiu real al oponenților. Pentru că până la un punct poți să beneficiezi de ponturi bune dar în momentul în care ajungi la nivelul acestuia e clar că nu mai vorbim de nici un fel de întâmplare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!