Drăgușin putea termina 2024 la superlativ, dar totul s-a schimbat pe final. Cum s-a descurcat românul în Tottenham - Wolves

Drăgușin putea termina 2024 la superlativ, dar totul s-a schimbat pe final. Cum s-a descurcat românul în Tottenham - Wolves Anglia

Radu Drăgușin (22 de ani) a fost integralist, duminică, în Tottenham - Wolves 2-2.

Internaționalul român a avut o evoluție excelentă până aproape de finalul meciului, când oaspeții au reușit să egaleze și au avut chiar șansa de a pleca cu toate cele trei puncte de la Londra.

Periculos în atac, la baza penalty-ului ratat de Son

Departe de o condiție fizică perfectă ca urmare a accidentării la gleznă, Radu Drăgușin a fost forțat de Ange Postecoglou și a făcut din nou pereche în centrul defensivei cu tânărul Gray, fiind nevoit să-și asume și de această dată rolul de lider în fața unui atac format din apreciatul Cunha, aflat într-o formă excelentă, și sud-coreeanul Hwang.

Începută ezitant, cu un gol încasat de la Hwang în minutul 7 și o degajare greșită care a atras un șut periculos al lui Cunha (min. 14), prima repriză a continuat excelent pentru tânărul stoper român. Fără probleme în a respinge baloanele aruncate în spatele său sau a câștiga duelurile fizice când a fost scos din zona careului și "atacat" în margine, Drăgușin a apărut periculos la finalizare, în minutul 24, când a trimis cu capul, după un corner, la o palmă de bara lui Jose Sa.

A continuat în același ritm, cu intervenții sigure când a fost nevoie de el, iar pe finalul primei reprize a pus prima cărămidă la baza unui penalty obținut de echipa sa. A recuperat excelent în fața propriului careu, a scos rapid mingea la margine pentru dezvoltarea unui contraatac rapid, iar Kulusevski și Johnson au combinat excelent și cel din urmă a scos o livutură de la 11 metri ratată apoi de Son.

Radu Drăgușin

  • Radu dragusin wolves 01

Meci bun stricat de final

Cum Tottenham a marcat înainte de pauză golul de 2-1, londonezii nu au mai fost nevoiți să riște în partea a doua, ceea ce a făcut ca mingea să stea mai mult la oaspeți și, implicit, linia de fund a gazdelor să poată fi coborâtă mai aproape de propria poartă. Protejat foarte bine de Bentancur, Bissouma și Sarr, Drăgușin a schimbat rivalul la pauză, când Cunha i-a lăsat locul lui Strand Larsen. Un atacant masiv, de 1.93 metri, norvegianul a devenit punctul de control spre care au zburat mingile coechipierilor, însă nici el nu i-a creat probleme ieșite din comun unui Drăgușin inspirat și mereu atent să stea aproape de adversarul său.

Tânărul fotbalist român și-a petrecut aproape întreaga repriză foarte preocupat să nu greșească pe construcție, s-a lipit de oponentul direct și s-a asigurat, împreună cu Gray, că nu lasă spații mari între ei și fundașii laterali. O misiune îndeplinită cu succes până în minutul 87. La o fază la care Drăgușin a ținut bine linia ofsaid-ului, Larsen a țâșnit de lângă Gray, coechipierul lui Radu nu a mai apucat să-l blocheze și nordicul a catapultat balonul sub bara lui Forster.

În final, presiunea din partea lui Wolves a crescut, iar Doherty a reluat de lângă Drăgușin, la un corner, o minge pe care Forster a respins-o cu greu. O altă fază la care nu i se pot reproșa prea multe, românul fiind prins într-un duel inegal, 1 vs. 2, în marginea careului de șase metri.

Românul termină 2024 cu o evoluție solidă pe plan personal, dar care putea fi foarte bună în plan colectiv fără momentele din final în care apărarea lui Tottenham a suferit și Postecoglou a terminat la egalitate un meci care părea câștigat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!