Jonathan Edge (29 de ani) a primit o condamnare totală de șase ani de închisoare, pentru că a piratat, înregistrat și distribuit meciurile din Premier League. 

Pedepsit pentru că vindea decodoare pentru accesarea meciurilor din Premier League

Fanul "Cormoranilor", care este tată a doi copii, a fost condamnat de Liverpool Crown Court la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru că a comercializat un dispozitiv ilegal de decodare a serviciului de streaming care transmitea meciurile. 

De asemenea, acesta a mai primit o pedeapsă adițională de doi ani și șase luni de închisoare, pentru că a accesat, vizionat și distribuit în cerc restrâns conținutul piratat. Acesta fusese prins de poliție și avertizat să înceteze această practică ilegală, dar a continuat să fie plătit cu cash în fața casei de către cei care voiau să vadă meciurile, dar fără să plătească sumele cerute de deținătorii de drepturi tv.  

Avocatul său l-a asemănat cu legendarul Robin Hood

Avocatul său, Julian Nutter, a apărat comportamentul acestuia, spunând că activitatea sa este asemănătoare cu a eroul național Robin Hood, ajutându-i pe microbiștii să vadă partidele de fotbal, dar care nu își permiteau tarifele pay-per-view percepute de Sky Sports, care se ridică la aproximativ 90 de lire sterline pe lună. 

"Nu e important dacă a făcut profit din această activitate. Trebuie să ne concentrăm pe faptul că oamenii care au apelat la el sunt persoane fără posibilități financiare, care oricum nu aveau bani să achite abonamente către Sky. A oferit un serviciu unor oamenii fără posibilități finaniciare, pentru că zona Merseyside este mult mai săracă decât Londra sau alte orașe mari. Există un element de Robin Hood în ceea ce a făcut el", a declarat Nutter.  

"Vânzarea drepturilor de difuzare susține contribuția financiară dintre Premier League"

Sky și TNT Sports plătesc 6.7 miliarde de lire sterline pentru dreptul de televizare a meciurilor din prima ligă engleză, pe o perioadă de patru ani de zile. "Vom continua să acţionăm în justiţie împotriva celor care oferă acces neautorizat la fotbalul din Premier League, indiferent de amploarea sau modul de operare. Ignorarea avertismentelor de oprire a servit doar pentru a înrăutăți consecințele pentru individ.

Vânzarea drepturilor de difuzare susține contribuția financiară dintre Premier League, produsul de top, către întreaga piramidă fotbalistică din Anglia și suntem încântați că instanțele au recunoscut încă o dată importanța protejării acestor drepturi, odată cu rezultatul acestui proces. Indiferent de amploare, vom continua să protejăm aceste drepturi prin efectuarea de investigații și urmărirea penală a operatorilor ilegali", a precizat Kevin Plumb, juristul principal al Premier League.

Foto - Getty Images