GALERIE FOTO Încă o lovitură pentru fanii lui Chelsea. Echipa ar putea juca timp de patru ani pe stadionul unei rivale din Londra
"The Blues" vor părăsi temporar Stamford Bridge.
După ce și-a pierdut patronul, Roman Abramiovich fiind obligat să vândă clubul, din cauza atacării Ucrainei de către Rusia, echipa a ajuns la al cincilea manager din ultimii cinci ani (Maurizio Sarri, Frank Lampard, Thomas Tuchel, Graham Potter, Bruno Saltor) și se află momentan pe locul 11 în Premier League, fanii londonezi vor mai fi nevoiți să facă un compromis.
Stamford Bridge, modernizare de 2 miliarde de lire sterline
Todd Boehly, noul acționar majoritar al clubului, vrea să investească 2 miliarde de lire sterline, să crească capacitatea Stamford Bridge până la 60.000 de locuri și să aibă una dintre cele mai mari și mai moderne arene sportive din Europa. Inginerii și arhitecții contactați au declarat că "proiectul este un adevărat coșmar", din cauza faptului că arena actuală este situată în apropierea unor linii de cale ferată, deasupra unei magistrale circulate de metrou și a unui râu subteran, dar și adiacent unui cimitir și a unor spații rezidențiale, însă este planul este "realizabil".
Competiții interne, pe Craven Cottage. Meciurile din cupele europene, pe Twickenham sau Wembley
Conducerea clubului a decis ca Chelsea să joace timp de cel puțin patru ani pe Craven Cottage, arena rivalei londoneze Fulham, cât timp noul complex sportiv Stamford Bridge va fi construit. Vestea nu e una foarte bună, pentru că actualul stadion al lui Chelsea are o capacitate de 40.341 de locuri, iar locația care va fi închiriată are doar 22.384 de locuri.
Dacă va fi o cerere mult mai mare de bilete și calitatea gazonului va avea de suferit cu două echipe jucând pe aceeși suprafață, Chelsea are în vedere disputarea meciurilor de pe teren propriu din cupele europene pe Twickenham (82.000 locuri / arena tradițională a naționalei de rugby a Angliei) și Wembley (90.000 de locuri / stadionul principal al naționalei de fotbal a Angliei).
În ciuda faptului că între Chelsea și Fulham se dispută West London Derby, cele două cluburi mai având o rivalitate cu Brentford și QPR, alte două cluburi din aceeași zonă, "The Cottagers" și acționarul majoritar Shahid Khan par dispuși să-i primească pe rivali, mai ales că și ei au fost găzduiți de QPR pe Loftus Road, în 2002, când arena proprie a fost modernizată.
Fulham a refuzat în închirieze Stamford Bridge, în 1879
Craven Cottage a fost construit ca o vilă turistică, în 1780, printre personalitățile despre care se spune că ar fi poposit aici aflându-se Arthur Conan Doyle, Jeremy Bentham, Florence Nightingale și chiar Regina Victoria. Ulterior, terenul adiacent și clădirea au fost transformate în stadion, în 1896, dată de la care a fost folosit exclusiv de Fulham FC, club înființat în 1879, ca St. Andrews Cricket & Football Club. Tribuna Stevenage Road va împlini 117 ani în acest an. Echipa se antreneză la Motspur Park, bază de pregătire inaugurată în 1999, aflată la 7km de Craven Cottage.
Stamford Bridge a fost inaugurat în 1877, în cartierul Fulham, dar a fost folosit de London Athletic Club, fiind folosit doar pentru întreceri atletice și pentru meciuri de shinty timp de doi ani. Proprietarii, frații Gus și Joseph Mears, au oferit arena lui Fulham FC, dar au fost refuzați din cauza chiriei prea mari, la fel cum compania Great Western Railway Company nu a vrut să cumpere terenul.
În fața acestor refuzuri, proprietarii l-au angajat pe arhitectul Archibald Leitch, cel care a proiectat și Ibrox, Celtic Park, Craven Cottage și Hampden Park, să ridice un stadion de peste 100.000 de locuri. Ulterior, frații Mears și-au făcut propria echipă Chelsea FC, după ce au luat în considerare nume precum Kensington FC, Stamford Bridge FC sau London FC. Echipa se antrenează la Cobham Training Centre, cantonament inaugurat în 2007, aflat la 18km de stadion.
Foto - @ChelseaFC, @FulhamFC
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News