VIDEO EXCLUSIV "Vreau să le transmit ceva celor care stau în spatele telefonului sau în spatele calculatorului!" Mădălina Florea, mesaj cu bătaie lungă

Atleta Mădălina Florea a fost invitată în decembrie la emisiunea Poveștile Sport.ro, difuzată în fiecare luni pe VOYO. 

În vârstă de 29 de ani, Mădălina Florea a fost în 2022 una dintre cele mai bune atlete ale României.

Specializată în probe pe distanțe lungi, sportiva din Sighișoara a trecut de la alergarea pe pistă sau pe șosea la cea montană, una de anduranță, o provocare pentru orice atlet. 

  • Madalina Florea

Mădălina Florea, vicecampioană europeană de alergare montană la El Paso

Mădălina a simțit că se coace ceva bun în noua 'specialitate' și a avut fler. În 2022 a devenit vicecampioană europeană la alergare montană după ce a încheiat pe locul al doilea Europenele de la El Paso (Spania), iar "cățărările" într-un mediu neconvențional îi întrețin pasiunea pentru sport. 

Are peste 150 de medalii acasă strânse în peste două decenii de sport, dar nu consideră că și-a pierdut copilăria. Sportul a ajutat-o să treacă peste toate obstacolele ivite în viață. 

Atleta în vârstă de 29 ani și-a început cariera într-o perioadă când gadgeturile nu erau o ispită pentru sportivi. Se bucura când apărea o relatare de la un cros într-un colț de ziar sau aștepta jurnalul pentru a vedea câteva imagini la TV. 

"Ca orice sportiv de performanță, noi uităm de Sărbători, de Paște, de Revelion, noi intram într-o rutină, nu mai știam când e luni, joi, vineri, sâmbătă. 

La școală, uneori colegii nu înțelegeau, poate era concurența aia, în așa del încât fără să înțelegem că suntem oameni, putem fi frați, prieteni, ajungând să comunicăm, da fost foarte greu, la fel ca orice sportiv ne lovim de punctul asta de a fi înțeles", a afirmat a Mădălina Florea.

Mădălina Florea: "Un sport te ajută să-ți formezi calitățile pentru a te bate pentru orice vis"

Pentru atleta din Sighișoara toate eforturile făcute în carieră au venit firesc și nu consideră că sportul i-a furat copilăria. 

"Nu vreau să vorbesc de sacrifiicii pentru că-mi doresc în continuare să transmit copiilor care stau în spatele telefonului sau în spatele calculatorului să conștientizeze că trec anii și o să realizeze după 12 ani de școală că nu sunt apți pentru a face orice job.

Un sport te formează ca om, îți formează caracterul, îți formează calitățile care te vor ajuta în viață și îți vor cultiva dorința de a lupta până la ultima putere pentru a-ți atinge visul.

Sunt și antrenoare, și profesoară. Și vreau să-i motivez să încerce, nu să renunțe până nu găsesc vreo soluție sau sunt alte motive medicale... Îndrum pe oricine să lupte pentru visul său", a spus Mădălina Florea, la Poveștile Sport.ro.

Pentru Mădălina Florea albumul cu amintiri din atletism mai are multe pagini de completat. Ambițioană și determinată, atleta din Sighișoara pune în fiecare antrenament toată puterea acumulată în carieră și știința de a-și doza efortul și de a forța atunci când etapa de pregătire o cere.

CITEȘTE ȘI: Cum a trecut Mădălina Florea peste ruptura tendonului ahilean

Mădălina Florea - recorduri personale

* 5.000 m 15:38,45 12 iulie 2015 (Tallin)

* 10.000 m 32:55,08 10 iulie 2015 (Tallin)

* 10 km         33:28         28 decembrie 2014 (Houilles)

* Semimaraton 1h11:56         10 iulie 2016 (Amsterdam)

* Maraton 2h44:29         23 februarie 2020 (Sevilla)

VIDEO | Mădălina Florea, la Poveștile Sport.ro (emisiunea integrală)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!