A murit Adrian Ghioroaie, fostul mare antrenor de la Steaua, unul dintre cei mai valoroși specialiști din atletism

A murit Adrian Ghioroaie, fostul mare antrenor de la Steaua, unul dintre cei mai valoroși specialiști din atletism Atletism

Sportul românesc a mai pierdut un mare descoperitor și șlefuitor de talente.

Doliu în sport. Adrian Ghioroaie, unul dintre cei mai valoroși antrenori din atletismul românesc, s-a stins azi, la vârsta de 70 ani. Tehnicianul alături de care Oana Pantelimon a cucerit medalia de bronz la JO de la Sidney, în proba de săritură în înălțime, a lansat în sportul sporturilor mulți atleți importanți din Ovalul Magic. 

Adrian Ghioroaie a murit la vârsta de 70 de ani. Le-a antrenat pe Oana Pantelimon și Alina Rotaru

Fost antrenor la Steaua și la lotul național, Adrian Ghioroaie a descoperit-o și a pregătit-o mulți ani pe Alina Rotaru, componentă a lotului național de atletism și una dintre cele mai valoroase săritoare în lungime din Europa. 

Specialist și pedagog excelent, mereu cu o vorbă bună pentru fiecare elev, Adrian Ghioroaie a fost antrenor la Steaua și la lotul național între 1990 și 2014, iar printre sportivii săi s-au numărat Oana Muşunoi – Pantelimon, Alina Rotaru, Angela Moroșanu, Eugen Cristian Popescu - Nistorescu, Constantin Militaru, Răzvan Enescu, Adrian Ghioroaie junior, Dorel Eftene, Ionuț Pungă sau Ionuț Eftimie.

Adrian Ghioroaie a murit. Mesajele transmise de Steaua și FRA

"Drum lin, Adrian Ghioroaie! Steaua București deplânge trecerea în neființă a fostului antrenor emerit de atletism, colonel în rezervă Adrian Ghioroaie (70 de ani). Prin mâna sa au trecut mari atleți ai României și ai Stelei", au scris cei de la gruparea din Ghencea. 

Și oficialii Federației Române de Atletism au transmis un mesaj emoționant. "Federația Română de Atletism anunță cu durere dispariția celui care a fost antrenorul emerit, colonel în rezervă, Adrian Ghioroaie. A practicat atletismul la nivel de performanţă fiind legitimat la Şcoala Sportivă Rm.Vâlcea (1972), Liceul „Nicolae Bălcescu” Rm.Vâlcea (1973), Steaua Bucureşti (1974 - 1984). Proba de bază fiind cea de triplusalt. A adunat opt selecţii în echipa naţională. Pentru rezultatele obţinute de aceştia a primit, în 2000, titlul de „Antrenor Emerit”. Distins cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler (2000) şi Ordinul „Meritul Sportiv / clasa  a III - a” (2004)".

Trupul neînsuflețit e depus la Capela Cimitirului Ghencea III, din strada Cooperativei, urmând ca marți, 5 martie, să aibă loc ceremonia de înhumare, începând cu ora 12.00. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!