Al doilea atlet român calificat în finală, deși a concurat fără antrenor la Tokyo!

Al doilea atlet român calificat în finală, deși a concurat fără antrenor la Tokyo! Atletism
Cei doi finaliști români de la atletism s-au antrenat reciproc, în timpul probelor la care participă, după ce antrenoarea lor a fost trimisă acasă. 

Atleta română Bianca Ghelber (31 ani / fostă Bianca Perie) s-a clasat pe locul 6, marţi, în finala probei feminine de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu un rezultat de 74.18 metri, record personal. Rezultatul poate fi considerat meritoriu, ținând cont românca nu a avut-o pe antrenoarea Mihaela Melinte în tribună, ea fiind sfătuită și încurajată de colegul Alexandru Novac.

Antrenoarea a mers cu amândoi sportivii în Japonia pentru cantonamentul pre-olimpic, din perioada 16-25 iulie, după care ei s-au îndreptat către satul olimpic, în timp ce Melinte s-a întors acasă pentru a-i urmări la televizor, motivația COSR fiind că Ghelber și Novac nu s-au calificat în baza baremului și au fost siguri de prezența la Tokyo mai târziu decât a fost dispusă instituția să aștepte confirmarea. 

Astăzi, a venit rândul lui Alexandru Novac (24 ani), să se califice în finala de la aruncarea suliței, care va avea loc pe 7 august. Sportivul legitimat la CSM București a reușit și cea mai bună performanţă personală a sezonului, 83.27 metri, deși a avut-o pe post de antrenor surogat chiar pe Bianca Ghelber, care i-a întors favoarea făcută marți. Novac este la prima participare la Jocurile Olimpice. În 2014, la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing, el a ocupat locul secund la aruncarea suliței. 

ULTIMA MEDALIE OLIMPICĂ LA ATLETISM PENTRU ROMÂNIA, LA MARATON, ÎN 2008

Novac și Ghelber sunt primii atleți români, care reușesc calificarea într-o finală olimpică de la Marian Oprea (triplusalt) și Cristina Casandra (3.000 m obstacole), care au ocupat locul al cincilea la Beijing, în 2008. La ediția de la Rio, în 2016, România a fost reprezentată la maraton (Paula Todoran, Diana Cârlan, Marius Ionescu, Nicolae Soare), 20 km marș (Andreea Arsine, Ana Rodean, Claudia Ștef) și 50 km marș (Marius Cocioran, Narcis Mihăilă), dar în aceste probe nu s-au organizat calificări, fiind programată doar cursa finală. România a cucerit ultima medalie olimpică la atletism în 2008, la Beijing, când Constantina Diță s-a impus neașteptat la maraton.  

La JO de la Tokyo, n-au izbutit calificarea în finale Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Alin Firfirică (aruncarea discului) și Claudia Bobocea (1.500 m), în timp ce Andrea Miklos (400 m) nu a primit avizul medical pentru a lua startul în calificări, urmând a reveni acasă. În zilele următoare, în concurs vor mai intra atleți români Daniela Stanciu (săritura în înălţime / joi, 4 august) și Marius Cocioran (50 km marş / vineri, 6 august).

ARTICOLE PE SUBIECT




















Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!