VIDEO EXCLUSIV Când 20 de ani de performanță încap într-o geantă. Campionul României s-a mutat în SUA: ”Conducerea Stelei nu s-a opus plecării mele”
Sportivii și foștii sportivi ai României au povești interesante cu privire la experiențele pe care le-au întâmpinat în carierele lor.
Multe dintre povești nu au neapărat legătură cu sportul în sine, iar un caz al omului dezamăgit care nu a primit susținere este cel al lui Alexandru Mihăilescu, multiplu campion național la 110 metri garduri și 60 de metri garduri. În vârstă de 42 de ani, Mihăilescu a fost invitatul lui Andru Nenciu la o nouă ediție a emisiunii Poveștile Sport.ro.
Fost atlet de performanță, component al lotului național de atletism la Mondiale, Europene, Balcaniade și Cupa Europei, s-a stabilit de 13 ani în Statele Unite ale Americii și a vorbit în emisiunea moderată de Andru Nenciu și despre momentele mai puțin plăcute întâmpinate în timpul carierei.
Povestea lui Alexandru Mihăilescu, fostul atlet român plecat în SUA
Alexandru Mihăilescu a fost component al clubului Steaua, a fost îndrumat către sport de părinții săi, foști handbaliști de performanță, iar un gust amar i-a lăsat conducerea din Ghencea de la acea vreme, care nu s-a arătat prea interesată de momentul în care a anunțat că vrea să dea un nou curs vieții și să plece în America, după ce a fost mințit.
Mihăilescu, care a avut cel mai bun timp la 110 metri garduri – 13.55, iar 7.68 cel mai bun rezultat la 60 de metri garduri, a revenit în România pentru câteva zile, în concediu, luând o pauză de la jobul pe care îl are acum în SUA, fiind antrenor de fitness la una dintre cele mai bine cotate săli din New York.
Alexandru Mihăilescu, mințit de conducerea clubului Steaua: ”Nu am primit grad”
Și-a ”pus” 20 de ani de carieră, toate medaliile, într-o geantă, iar prin fața ochilor i-au fulgerat toate momentele de pe pistă. Apogeul trebuia să fie prezența de la Jocurile Olimpice de la Atena (2004), dar i-a fost interzisă participarea pentru că oamenii din Federația Română de Atletism au considerat că oricum nu are șanse la medalie.
”Din nefericire, părinții mei nu mai sunt și a trebuit să scot tot din apartamentul din România, am strâns toate medaliile și am făcut un video, să îmi mai aduc aminte. Le-am pus într-o geantă și... 20 de ani de atletism au intrat într-o geantă!
Acum câteva zile mă gândeam la sportul de performanță, prin câte am trecut. Cred că în sportul de performanță sunt mai multe momente grele decât frumoase, dar mereu ne amintim de momentele frumoase. De victorii, competiții, călătorii. Sunt multe, multe probleme, mai ales în România, care te opresc și te necăjesc în fiecare zi. Sunt probleme în plus pe lângă cele sportive, peste care trebuie să treci. (...)
Părinții mei au fost mereu lângă mine, au încercat să mă dea la handbal, la tenis, dar mie mi-a plăcut atletismul și m-au dus unde mi-a plăcut. Au fost mereu lângă mine, chiar și când eram la facultate, când clubul nu îmi dădea bani. Steaua, Armata, mă băgase în armată.
Nu am avut grad, asta a fost problema. Mi-au spus că mă bagă în armată șase luni, iar după îmi vor da grad să rămân, iar apoi nu am primit nimic!
(N.r. - Când le-a transmis conducătorilor de la Steaua că pleacă în SUA) Eu, în fiecare an, aduceam patru titluri de campion național și două de campion balcanic, cel puțin! În fiecare an! M-am dus la ei și mi-au dat dezlegarea, a fost foarte ușor, nu m-a oprit nimeni. Mi-au spus să plec în America, iar dacă mă întorc ei îmi plătesc biletul să concurez. Mi-a lăsat un gust amar acel moment, dar toată viața s-a întâmplat asta”, a spus Alexandru Mihăilescu în emisiunea Poveștile Sport.ro.
- 13,55 e cel mai bun rezultat al lui Alex Mihăilescu la 110 m garduri
- 7,68 e cel mai bun rezultat al lui Alex Mihăilescu la 60 m garduri
- Marian Ciser a fost antrenorul lui Alex Mihăilescu
Poveștile Sport.ro, moderată de Andru Nenciu, e difuzată în fiecare săptămână pe Sport.ro și VOYO
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News