Romanca de la capatul lumii. Consultant bancar, a inceput sa alerge acum 18 luni, azi a cucerit Antarctica in cel mai dur maraton
Adriana Istrate este numele romancei care a castigat editia 2014 a celui mai solicitant maraton din lume, Antarctic Ice Marathon.
"Sunt Adriana Istrate si vreau sa iti povestesc cum, la peste 30 de ani, viata mea a capatat un alt sens...
"Daca in urma cu un an si jumatate eram o femeie care muncea tot timpul peste program, crezand ca doar astfel se va simti implinita, azi vreau sa devin prima romanca care va alerga in cadrul unui concurs in Antarctica, 142 de km, la -25 de grade Celsius. ", asta scria Adriana Istrate pe blogul personal inainte sa inceapa maratonul din Antarctica.
A reusit mult mai mult de atat. A castigat cursa in care s-au inscris 50 de participanti.
Povestea ei este cu adevarat speciala. In Romania e consultant bancar, iar in iarna anului 2013 a decis sa se apuce de alergat.
"Asa ca, inca din prima zi a anului 2013, mi-am propus cateva schimbari de care viata mea avea atata nevoie. O alimentatie mai sanatoasa, mai mult sport, mai multa relaxare. M-am gandit vreo cateva minute si mi-am spus: ”Vreau sa alerg!”. Ca majoritatea obiectivelor pe care ni le stabilim la inceputul fiecarui an, si acesta a ramas “agatat” in agenda si mintea mea, insa in fiecare saptamana ma amageam cu lipsa timpului.", povesteste aceasta pe blog.
A inceput cu pasi marunti pana cand a reusit sa ajunga la 20 de kilometri alergati. In 2013 a inceput apoi sa se inscrie in cursa marilor provocari. In septembrie a terminat cursa Transmaraton de 21 de km, in octombrie a alergat 42 km in Maratonul International Bucuresti, iar in noiembrie a alergat 51 km in Balkan Challenge.
"Am trait proverbul "in 9 luni se pot intampla multe”. Mie mi s-a schimbat viata. De aceea, pentru 2014 voiam mai mult si stiam si ca pot obtine. Asa ca mi-am spus: “Voi continua sa alerg, dar cum, cand, de ce, pentru ce?". Erau intrebarile la care nu gaseam un raspuns, iar asta a inceput sa ma obsedeze. Mi-am construit un plan, un nou obiectiv. Si mi-am ales unul pe masura: 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente in 777 zile", mai povesteste aceasta.
Antrenamentul, alimentatia, sponsorizarea si pregatirea psihica - acestea au fost cele patru elemente cheie din pregatirea ei. A avut un program de antrenament pentru conditii extreme, impartit pe 5 luni.
"Totul a decurs asa:
Luna I: am crescut distantele, am pastrat frecventa (3 alergari pe saptamana: marti, joi, sambata).
Luna II: am crescut distantele, am scazut frecventa (3 alergari pe saptamana)
Luna III: am scazut distantele, am mentinut frecventa din cea de-a doua luna si am participat la un concurs
Luna IV: am scazut distantele, am crescut frecventa. Am petrecut doua zile la munte, non-stop cu aerobic, alergat in panta sau cate doua antrenamente pe zi.
Luna V: fara curse lungi, in care am scazut distantele si am mentinut frecventa din luna precedenta.
De aici, drumul meu catre concursurile de 42 si 100 km nu mai avea obstacole.", mai explica aceasta.
10.000 euro a costat intrarea in maraton, iar toate castigurile le-a donat in scopuri caritabile.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News