Liberty - Aces și Lynx - Sun, semifinalele WNBA

În prima rundă a play-off-ului, echipa newyorkeză a trecut de Atlanta Dream (2-0), iar în semifinalele campionatului va întâlni pe Las Vegas Aces (2-0 cu Seattle Storm). Meciurile se anunță unele încinse, în condițiile în care Aces este campiona din 2023, iar în lot le are pe A'ja Wilson, Chelsea Gray, Kelsey Plum, Jackie Young, Alysha Clark, Kierstan Bell, Sydney Colson sau Kiah Stokes

În cealaltă semifinală se vor întâlni Minnesota Lynx (2-0 cu Phoenix Mercury) și Connecticut Sun (2-0 cu Indiana Fever). Semifinalele și finala se va juca pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Sabrina Ionescu a avut parte de un sezon solid, ea fiind desmenată jucătoarea lunilor iunie și iulie în Conferința de Est, iar în februarie 2024 s-a înfruntat cu Stephen Curry în aruncări de trei puncte în timpul NBA All-Star Weekend din Indianapolis. De asemenea, ea a devenit campioană olimpică la Paris, unde reprezentativa SUA a învins dramatic echipa gazdă în finală, scor 67-66.  

Sabrina Ionescu: "Toți vorbim română în casă!"

Născută în Statele Unite din părinți români care au emigrat în timpul regimului Ceaușescu, Sabrina nu și-a uitat rădăcinile. Vedeta WNBA vorbește foarte bine limba română, pe care a învățat-o acasă de mică. 

"Încerc, dar, da, știu să vorbesc. E prima limbă pe care am vorbit-o când eram mică și toți vorbim în casă română", a declarat sportiva. După Jocurile Olimpice, Sabrina plănuia să viziteze România și a menționat că abia aștepta să vadă Bucureștiul și Constanța. "Vreau să ajung la București și Constanța, să mă duc la mare. Face mama de toate. Ciorbă, sarmale, vinete, salată de boeuf, de toate. Sportivul meu preferat este Gică Hagi", a spus ea râzând.

Foto - Getty Images