Reprezentante ale României la Jocurile Olimpice, Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita sunt invitatele lui Andru Nenciu la Poveștile Sport.ro, emisiune difuzată de VOYO și Sport.ro.
Claudia Nechita și Lăcrămioara Perijoc la Poveștile Sport.ro
Ambiție, curaj, determinare și pasiune pentru nobila artă sunt doar câteva atribute ale celor două pugilite din lotul olimpic. Drumul nu le-a fost pavat cu roze de la început pe tunelul spre marile ringuri ale lumii, însă cu calm și știință au asimilat tot ce era necesar să-și însușească pentru a se bate cu cele mai mari sportive ale lumii.
- Vedeți întreaga emisiune cu pugilistele României în clipul de mai sus!
Claudia Nechita și Lăcrămioara Perijoc la Poveștile Sport.ro, drumul către succes
Școlite de maestrul Adrian Lăcătuș, coordonatorul lotului olimpic al României, Claudia Nechita și Lăcrămioara Perijoc au capitole în cartea carierei lor care pot oricând deveni manuale pentru toți juniorii care întâmpină obstacole în cursa carierei spre podiumuri. La Poveștile Sport.ro, componentele lotului olimpic al României dezvăluie câteva episoade care le-au oțelit. Și-au hrănit moralul cu marile victorii dar și cu lecțiile învățate după eșecuri și au vrut mereu să se autodepășeacă. Cu un singur gând: să reprezite România cu demnitate și curaj la cele mai importante competiții ale lumii.
Claudia Nechita (31 de ani), sfertfinalistă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vorbește la Poveștile Sport.ro și despre prima sa întâlnire cu nobila artă.
Claudia Nechita, la Poveștile Sport.ro: "Mi-am agățat sacul de un copac și dădeam cu pumnul"
"Am început boxul acasă, mi-am agățat sacul de un copac și dădeam cu pumnul în el, acasă, la Câmpulung Muscel. Aveam 13 ani, am căutat sala de box, sala era plină, erau 20 de fete. Am asistat la primul antrenament, apoi din a doua zi m-am dus la antrenamente", spune Claudia.
Claudia început boxul la vârsta de 13 ani, la CS Muscel Câmpulung, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Vlad. Talentul său a fost remarcat de Adrian și Mihaela Lăcătuș, tehnicienii alături de care a continuat pregătirea la CSA Steaua București. În 2011, a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Tineret din Antalia (Turcia). Multiplă campioană națională, în 2021 a reușit calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 după ce în cadrul Turneului preolimpic de box de la Paris a învins-o pe campioana mondială din 2018 nemțoaica Ornella Wahner, după care, în sferturile de finală s-a impus fără probleme în fața reprezentantei Turciei Aycan Guldagi.
Vicecampioană mondială și participantă la Jocurile Olimpice de la Paris, Lăcrămioara Perijoc (31 de ani) a făcut primii pași în box acasă, la Suceava.
Lăcrămioara Perijoc, la Poveștile Sport.ro: "În mintea mea de copil am zis că nu există box de fete"
"Am ajuns la box la sugestia profesorului de educație fizică și sport. Eu jucam fotbal cu băieții în fiecare pauză. Mi-a zis 'n-ai vrea să faci box?". Am râs, am zis că face mișto de mine. În mintea mea de copil am zis că nu există box de fete. Nu văzusem la TV. Știam de Doroftei, de Bute, ne trezeam la patru dimineața să vedem meciurile lor. Nu știam de fete. Apoi am mers la sală și am zis "WOW, e locul care-mi place"!", spune Lăcrămioara.
Descoperită la Suceava de antrenorul Doru Iftime, Lăcrămioara a avut o ascensiune rapidă. În 2022, a cucerit medalia mondială de argint, prima medalie a boxului feminin românesc la Mondiale după 2008, an în care Adriana Hosu a obținut argintul, iar Paraschiva Fetti, medalia de bronz. Alături de Andrei Arădoaie, medaliat cu bronz la Europenele de seniori, Lăcrămioara Perijoc a fost desemnată de Federația Română de Box cea mai bună pugilistă a anului 2022.