Leonard Doroftei dă cărțile pe față despre fiul său "milionar"

Leonard Doroftei dă cărțile pe față despre fiul său milionar Box

Marele sportiv român e stabilit de patru ani în Montreal, orașul unde a scris istorie Nadia Comăneci, la Jocurile Olimpice din 1976.

  • Leonard Doroftei, campion mondial la amatori și profesioniști, s-a stabilit în Canada, alături de familie. 

"Moșul" are o sală de box în Montreal unde îi învăță nobila artă pe micii pugiliști, dar unde vin și foarte mulți români stabiliți în Canada să-i strângă mâna marelui campion. 

Leonard Dorin și soția sa, Monica, îi au aproape și pe cei trei copii. Despre unul dintre ei, Adrian, s-a rostogolit în trecut informația că ar fi devenit milionar în dolari. Campionul mondial din Berlin (1995) a lămurit informațiile într-un interviu pentru Gsp. Ploieșteanul lansat de Titi Tudor spune că Adrian e IT-ist și că duce o viață normală, nu stă pe munți de bani. 

  • Leonard Doroftei Da Cartile Pe Fata Despre Fiul Sau Milionar 8

Leonard Doroftei dă cărțile pe față despre fiul său "milionar"

”Fiul meu Alex e cu IT-ul. Cât a fost în România s-a întreținut singur, a făcut facultatea, e inginer. Când a venit aici, și-a găsit de lucru încă din prima săptămână, a început să facă bani de acasă. Adrian e manager, e bine și el. În țară s-a scris că e milionar, dar nu e chiar așa. Sunt băieți așezați. Au apartamentul lor, au investițiile lor”, a declarat Leonard Doroftei, potrivit gsp.ro.

Leonard Doroftei, campion mondial 

A cucerit medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 și la Atlanta în 1996, într-o vreme în care boxul amator era înțesat de talente uriașe care ulterior cu cârmit spre profesioniști. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 și campion european în 1996 și 1997. Palmaresul său la amatori este de 239 de victorii și 15 înfrângeri.

În 1997 Doroftei a devenit boxer profesionist și a semnat un contract cu gruparea din Canada Interbox. Pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria semiușoară a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Balbi. Pe 31 mai, la București, Doroftei a luptat din nou împotriva lui Balbi și de data aceasta românul s-a impus în mod clar.

A urmat apoi marele meci dintre Dorin și americanul Paul Spadafora, contând pentru unificarea titlurilor WBA și IBF, la categoria semiușoară. După o luptă dominată clar de român, cei trei judecători de ring au dat însă o decizie total greșită, cea de egalitate. Conform statisticii totalului de lovituri care și-au atins ținta, Doroftei a punctat de 344 de ori, în timp ce Spadafora numai de 259 de ori.

Pe 24 octombrie 2003, Doroftei urma să dispute un meci împotriva panamezului Miguel Callist. Meciul a fost anulat însă după ce românul a depășit greutatea categoriei sale la cântarul oficial Doroftei a pierdut astfel titlul de campion mondial WBA.

S-a retras după lupta pierdută împotriva celebrului Arturo Gatti de pe data de 24 iulie 2004, ce a contat pentru centura WBA a canadianului de la o categorie superioară. Pe 23 noiembrie 2012, a devenit noul președinte al Federației Române de box înlocuindu-l pe Rudel Obreja. Moșu' s-a stabilit în Canada, unde are o sală și antrenează juniori. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!