Înaintea fiecărui antrenament, lotul național de box feminin ține un moment de reculegere pentru victimele din Ucraina 

Înaintea fiecărui antrenament, lotul național de box feminin ține un moment de reculegere pentru victimele din Ucraina  Box

Una dintre cele mai valoroase sportive din lotul național de box feminin este originară din zona Siret, principalul punct de intrare al refugiaților ucraineni în România.  

Fetele din lotul de box feminin al României, care participă luna aceasta la Cupa României, un turneu în Spania și Campioantul European U22, țin un moment de reculegere înaintea antrenamentelor, pentru victimele războiului din Ucraina. 

Lăcrămioara Perijoc, una dintre cele mai valoroase sportive, campioană europeană în 2019, e originară de lângă granița cu Ucraina, din zona Siret, și cei din comuna ei ajută refugiații care fug în România din calea războiului. Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului, spune că au participat la o competiție în Bulgaria, unde a fost și echipa Ucrainei, și s-a gândit serios să îi aducă în România.  

  • Lotul National De Box Feminin A Tinut Un Moment De Reculegere Pentru Victimele Din Ucraina

"Cei din comuna mea ajută refugiații"

"Nu văd rostul acestui război. Dacă în secolul ăsta încă se mai țin asemenea războaie... E dureros să moară oameni nevinovați. Nu sunt de acord și cred că cu toții ne simțim... nu știu, suferim alături de ucraineni. Nu m-aș fi gândit niciodată că se poate întâmpla așa ceva. Când eram mică, îmi povesteau bunicii mei despre războaiele pe care ei le-au prins. Și nu mă gândeam că noi, nepoții, vom trăi vremurile în care să mai fie vreun război. E tragic. 

Eu stau aproape de granița cu Siret, părinții mei sunt acolo. Familia mea toată este acolo și vorbesc zilnic cu ei și îmi spun ce se petrece în zona aceea. Și sunt cutremurată în fiecare zi în care aud ce este acolo. Sunt mulți refugiați, sunt foarte mulți, și cei din comuna mea au oferit ajutoare, locuri unde să se cazeze. Sunt foarte mulți care au sărit în ajutor pentru ucraineni. Mă bucură chestia asta", a declarat campioana europeană Lăcrămioara Perijoc pentru PRO TV Sport.      

Antrenorul îi laudă pe frații Kliciko și pe pe președintele Zelensky

"Fetele țin înainte de antrenamente un moment de reculegere. De fiecare dată noi discutăm, de fiecare dată ne gândim la oamenii de acolo. În primul rând, acest război este dus între niște oameni pe care îi consider frați. În al doilea rând, sportul este la pământ în Ucraina.

Eu vin de la o competiție din Bulgaria, unde erau și ucrainenii. Stăteam și mă gândeam unde vor merge oamenii ăștia, în condițiile în care cei de acasă vin și intră în țară la noi. Noi chiar ne-am dorit să luăm echipa Ucrainei aici, în România, dar ne-am gândit unde îi ducem pentru că erau destul de mulți. Acum se fac tot felul de mișcări pentru a-i ajuta și ne bucurăm.      

Mi se pare un război nedrept, o hotărâre a unui om pe care nu îl consider cu toată țigla pe casă. Mor oameni nevinovați, mor copii, pentru niște lucruri care se puteau rezolva amiabil. Era o amintire urâtă războiul, nu m-am gândit că mai trecem prin clipele astea, să ne fie frică să adormim seara, că nu știm cum ne trezim dimineața. Pentru mine erau vremuri demult apuse. 

Suntem cu gândul alături frații Kliciko. Nu știu dacă îi ajută experiența din box la război, nu știu dacă e cazul să ne batem parte în parte, cu baioneta sau cu pistolul. Acum aruncă în obuz și mor oameni nevinovați. Dacă ar fi să se bată, cred că ar bate mulți dintre ei frații Kliciko... Îmi place felul lor și dăruirea de a-și apăra pământul poate experiența din box îi ajută din punct de vedere mental și al curajului. Mie mi-a plăcut și poziția președintelui Ucrainei, care a ieșit în stradă, a arătat că este lângă oamenii lui", a spus și Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului național de box feminin. 

Text și Foto - Gabriel Chirea, contributor Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!