Premier League si recordul NEGATIV care le da fiori englezilor! Campionatul BOGATILOR creste jucatori pentru alte nationale

Premier League si recordul NEGATIV care le da fiori englezilor! Campionatul BOGATILOR creste jucatori pentru alte nationale Campionate externe

►Cel mai bogat campionat al lumii, cu poate cele mai multe vedete "pe metru patrat", Premier League este, insa, si campionatul cu cei mai putiti jucatori crescuti in Anglia
►Fara performante la nivel international de decenii intregi, englezii se confrunta cu o mare problema

Fotbalul englez a inregistrat in acest an tranzactii de peste 1 miliard de euro, cele mai multe dintre acestea fiind insa "operele" miliardarilor americani, rusi si arabi care detin cele mai importante cluburi din Insula - Manchester United, Manchester City, Chelsea sau Arsenal. Cea mai mare parte a sumei a fost insa cheltuita pe staruri de nivel mondial (vezi Falcao, Di Maria, Alexis sau Fabregas), in timp ce jucatorii englezi se imputineaza tot mai mult.

Astfel, noteaza acum CIES Football Observatory, una dintre cele mai cunoscute companii care se ocupa de statistica sportiva in Anglia, campionatul englez a ajuns la un nivel minim istoric in ceea ce priveste numarul de jucatori englezi inregistrati de echipele din Premier League.

Englezii trag un semnal de alarma, acestia spunand ca doar 13,9% dintre jucatorii inregistrati in Premier League mai au calitatea de "home grown players" - adica jucatori crescuti in Anglia si eligibili pentru echipele nationale.

Chiar daca se lauda acum cu o nationala de tineret de mare perspectiva, din care fac parte fotbalisti precum Harry Kane (Tottenham), Saido Berahino (WBA) sau Luke Shaw (Manchester United), englezii au traversat in ultimele decenii o criza cronica in ceea ce priveste performantele obtinute la nivel international.

Si mai alarmant pentru englezi este faptul ca procentul de fotbalisti englezi din prima liga a scazut constant in ultimii ani, de la 17,6% in 2012, la 13,9 acum.

Statutul de "home grown player" li se atribuie fotbalistilor legitimati la o echipa Anglia intre 15 si 21 de ani.

Spre deosebire de Anglia, spaniolii si francezii se lauda cu procentaje mult mai bune, de 22,4% (Spania) si 24,6% (Franta). Cel mai prost stau italienii, care mai au in Serie A doar 9,6% dintre fotbalisti crescuti in Peninsula.

Astfel, englezii, care se bucura saptamanal de unele dintre cele mai spectaculoase intalniri si de jocul unor fotbalisti ca Falcao, Diego Costa sau Alexis Sanchez, pierd la un alt nivel extrem de important.

Daca trofeele de club le pot "cumpara" cu bani, transferand staruri de sute de milioane care sa aduce titluri, performantele echipei nationale sunt cele care au de suferit.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!