OFICIAL Sergino Dest, bilet de avion către Olanda! "Perla" Barcelonei a semnat până în 2028

Sergino Dest Barcelona PSV Eindhoven Campionate externe Sergino Dest
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 13:03
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 13:03

Sergino Dest, fundașul lateral de origine americană în vârstă de 23 de ani, s-a transferat definitiv la PSV Eindhoven după un an de împrumut de la Barcelona. 

PSV a confirmat sâmbătă că Dest va continua să evolueze în Eredivisie, după ce a jucat 25 de meciuri în sezonul 2023/24 și a marcat de două ori pentru echipa olandeză.

"Un start de perioadă de mercato perfect!" a scris PSV pe Twitter / X.

  • Sergino Dest

Dest a avut o contribuție semnificativă la câștigarea titlului de campioană al Olandei de către PSV, primul lor trofeu în ultimii șase ani. Totuși, a suferit o accidentare gravă în aprilie, ruptură a ligamentului încrucișat anterior, care l-a ținut departe de teren și l-a exclus din echipa națională a SUA pentru Copa America.

În ciuda acestei accidentări, Dest s-a simțit foarte binevenit și apreciat la PSV. Fundașul a menționat că atmosfera caldă din club și sprijinul pe care l-a primit l-au convins să rămână definitiv în Olanda. Dest a adăugat că se simte încrezător că se poate adapta bine la PSV.

"Clubul este incredibil de cald, așa cum nu am mai experimentat nicăieri până acum. Acestea sunt aspecte importante pentru cineva în situația mea și îmi dau încredere că mă pot adapta bine aici", a spus Dest.

În cariera sa anterioară, Sergino Dest a evoluat pentru FC Barcelona, unde a disputat 72 de meciuri, a marcat trei goluri și a oferit patru assisturi. Înainte de Barcelona, el a fost produsul academiei lui Ajax, având 38 de apariții pentru echipa mare a clubului olandez, cu două goluri și patru assisturi în palmares.

Cota de piață a lui Sergino Dest este evaluată la aproximativ 22 milioane de euro, conform site-urilor specializate în evaluarea valorii jucătorilor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!