Cel mai mare fan al Angliei a fost la nouă Cupe Mondiale! A văzut pe viu "Mâna lui Dumnezeu" a lui Maradona, din 1986

Cel mai mare fan al Angliei a fost la nouă Cupe Mondiale! A văzut pe viu Mâna lui Dumnezeu a lui Maradona, din 1986 CM 2022

Un zidar din Sittingbourne a ajuns în Qatar al nouălea său turneu final de Mondial.  

Terry Matson a fost prezent la nouă ediții ale Cupei Mondiale. Suporterul englez a primit cadou bilete din partea părinților pentru Mondialul din Spania, în 1982, cu ocazia împlinirii a 21 de ani.

A lipsit doar din SUA, în 1994, și din Franța, în 1998

De atunci a călătorit la aproape toate turneele finale, fiind prezent pe stadion la "Mâna lui Dumnezeu", celebrul gol înscris de Diego Armando Maradona, în sferturile de finală ale CM 1986, și la loviturile de departajare din semifinala CM 1990, când "Three Lions" au pierdut în fața Germaniei, viitoarea campioană mondială. La turneul din Qatar el a mers însoțit de fiul său, de asemenea un microbist și un fan înrăit al naționalei engleze.

  • Cel Mai Mare Fan Al Angliei A Fost La Noua Cupe Mondiale A Vazut Pe Viu Mana Lui Dumnezeu A Lui Maradona

Superfanul are acum 61 de ani și, în viața de zi cu zi, este zidar în comitatul Kent, în Sud-Estul Angliei. El nu a lipsit decât de la CM 1994, care a fost găzduit de SUA și la care naționala engleză nu s-a calificat, și la CM 1998 din Franța, la care avea bilet, dar înaintea căreia a suferit o afecțiune lombară. 

"Ești prins în multe situații politice tensionate, dacă mergi cu Angliei" 

"Este ironic. Am lipsit de la cea mai apropiată locație de casă. Dar am avut probleme cu nervul sciatic, durerile au fost îngrozitoare. Am fost pe stadion la meciul cu Argentina din 1986, dar nu am știut sigur că Maradona a marcat cu mâna, până nu am ajuns la hotel, să vedem reluările. Rămăsesem sub impresia celuilalt gol, când a driblat cinci jucători ai noștri, nu știam că a trișat. Meciul a fost foarte tensionat, pentru că s-a disputat la doar patru ani după Războiul Malvinelor. Fanii lor erau mult mai mulți pe stadion, mexicanii îi încurajau tot pe ei. Au încercat să ne prindă în ambuscadă, dar am scăpat. Ești prins în multe situații politice tensionate, dacă mergi în deplasări cu naționala Angliei. 

În 1990, în Italia, am fost cel mai aproape de trofeu. Țara venea după un deceniu de mari frământări, cu violențe pe stadione, cu probleme economice, cu greve ale minerilor, cu anarhie, cu revoltele din Brixton (n.r. - confruntarea din aprilie 1981, dintre poliție și populația majoritar de culoare din cartierul londonez Brixton) și Toxreth (n.r. - luptele de stradă din iulie 1981, între poliția locală și comunitatea de culoare din Liverpool), eram într-o perioadă de conflict și agresiune. Echipa a dat totul, dar nu a fost să fie. Nu am văzut niciodată atâția adulți care să plângă în hohote, ca după acea semifinală de la Torino. 

"Pun deoparte 25 de lire pe săptămână pentru următorul Mondial"

Am cheltuit zeci de mii de lire sterline de-a lungul anilor, dar mereu am pus deoparte din salariu 25 de lire pe săptămână pentru următoarea Cupă Mondială. Am multe povești de la turneele finale. Pentru Mondialul din 2002 am străbătut toată Rusia, ca să ajungem în Japonia și Coreea de Sud. Nu am avut bilet la meciul cu Brazilia, dar am primit unul gratis de la un alt englez, chiar la lojă. Asta deși sunt fan Arsenal și el era deținător de abonament la Tottenham. În 2010, în Africa de Sud, am mers împreună cu tatăl meu și am vizitat multe locuri, inclusiv ale unor bătălii din Războiul Zulușilor și Războiul Burilor. 

În Qatar, au anunțat regulile cu foarte puțin timp înaintea startului. Era plăcut să putem bea o bere la stadion, mai ales că este foarte cald. După ce ai plecat de la hotel, poți bea doar ceai și apă minerală. În rest, nu au fost probleme. Pe stadion ne bagă aer condiționat de sub scaun. Ne-am întâlnit cu fani ai Argentinei, ai Mexicului și ai altor țări rivale și ne-am vorbit, ne-am felicitat reciproc. Cred că cea mai bine susținută echipă este Mexic.

Sunt mai multe controale la stadion, este poliție peste tot și sunt aceste reguli ale țării, care enervează pe mulți. Cred că nu trebuia acordat turneul lor, dar proteste sunt tardive acum. În privința Angliei nu mai fac predicții, pentru că este o echipă prea impredictibilă. Totul depinde acum de manager și de jucători, noi suntem alături de ei", a mărturisit Matson pentru Daily Mail.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!