Nota de plată pentru România! Cum arată clasamentul coeficienților după ziua fără gol marcat de Craiova, CFR și Corvinul
CFR Cluj, Universitatea Craiova și Corvinul Hunedoara au încheiat fără gol marcat meciurile din competițiile europene jucate joi seară, iar România a coborât un loc în clasamentul coeficienților actualizat în timp real.
Seara de joi a început cu remiza albă dintre Corvinul Hunedoara și Rijeka, un nou rezultat remarcabil pentru echipa lui Florin Maxim ținând cont de faptul că divizionara secundă a avut în față vicecampioana Croației.
România a coborât un loc în clasamentul coeficienților UEFA după meciurile lui CFR Cluj, Universitatea Craiova și Corvinul
În schimb, CFR Cluj pornea clar favorită în duelul de acasă cu FC Neman Grodno (Belarus). Și acest meci s-a încheiat la egalitate, 0-0, Dan Petrescu acuzând anumite erori de arbitraj la finalul jocului.
Dezamăgirea serii a fost Universitatea Craiova. Oltenii au pierdut pe terenul lui Maribor, 0-2, după ce au jucat cu un om în minus din minutul 31, iar șansele pentru calificare au scăzut considerabil.
În ierarhia coeficienților UEFA actualizată în timp real de statisticienii de la FootRankings, România a coborât o poziziție, până pe 29, fiind depășită de Suedia. După primul tur preliminar din Champions League & Europa League și după manșele tur din runda a doua de calificare din toate cele trei competiții europene, România are un coeficient de 1.125 pentru sezonul în curs.
- Singurele victorii europene de până acum le-au aparținut lui FCSB (7-1 și 4-0 contra lui Virtus) și celor de la Corvinul Hunedoara (4-0 contra lui Paksi FC).
În clasamentul coeficienților, imediat după România se află Republica Moldova, țară care se bucură de punctajul extraordinar adus de Sheriff Tiraspol în sezonul 2021/2022, când gruparea din Transnistria a învins inclusiv Real Madrid, în grupele UCL.
Peste România se află țări precum Azerbaidjan, Bulgaria, Cipru, Ungaria sau Slovacia. Israel, țara unde campioană este Maccabi Tel Aviv, adversara lui FCSB, ocupă un impresionant loc 11.
Foto: X@FootRankings
De ce e important coeficientul UEFA
Spre exemplu, țările clasate între locurile 15 și 25 au dat campioana în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, nu în primul tur, cum este cazul României în ultimii ani.
Un alt exemplu: câștigătoarea Cupei României ar fi intrat din turul 2 preliminar al Europa League dacă ar fi fost clasată între pozițiile 16 și 21. În ierarhia precedentelor cinci sezoane, România este pe locul 26, astfel că Hunedoara a începutul din turul 1 preliminar UEL.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News