Cât de importantă este finala Cupei României pentru Florin Maxim: "Am notat data în calendar!"

Florin Maxim Corvinul Hunedoara Cupa Romaniei Otelul Galati Cupa Romaniei Florin Maxim, Corvinul Hunedoara / Foto - Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Marti 14 Mai 2024, 18:34
Data actualizarii: Marti 14 Mai 2024, 19:12

În anticiparea finalei Cupei României dintre Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați ce se disputa miercuri, 15 mai, de la orele 20:30, Florin Maxim, antrenorul echipei hunedorene, a ținut un discurs care a ridicat nivelul de anticipație înaintea acestui moment istoric.

Fost just jucător și actualul tehnician al Corvinului Hunedoara, Florin Maxim, a ținut să evidențieze că finala a fost un obiectiv încă de anul trecut și că și-a notat data în calendarul din vestiar, chiar și în fața unor provocări de ordin logistic, cu jucători care au fost solicitați pe două fronturi. Cu victorii impresionante asupra unor echipe de top, cum ar fi CFR Cluj, scor 4-0, formația de pe "Michael Klein" a demonstrat că este pregătită pentru performanțe la nivel înalt.

Antrenorul a recunoscut că cel mai dificil meci din parcursul extraordinar a fost cel cu FC Voluntari, unde presiunea și situația de a fi egalați au pus la încercare caracterul echipei.

  • Florin Maxim, Corvinul Hunedoara / Foto - Gabriel Chirea

"Sincer, chiar am notat în calendarul din vestiar data finalei, de anul trecut! Am crezut și a fost un obiectiv pentru noi, știam că nu aveam drept de promovare. Simplu n-a fost, am jucat pe două fronturi cam cu aceiași jucători, mulți cu care am promovat din Liga 3. Dar ei pot arăta și mai mult! Strategia mea e de concentrare maximă, mereu, pe meciul care urmează.

Meciul cu FC Voluntari. Deja devenisem cumva o certitudine, învinsesem Sepsi, CFR Cluj… Era o presiune imensă pe jucători, o situație nouă de gestionat. Un test de caracter, mai ales că am fost egalați, dar l-am trecut", a declarat Florin Maxim, în cadrul unui interviu FRF.

"Știm să ne apărăm!" - Florin Maxim

Tehnicianul nu a ezitat să împărtășească și viziunea sa asupra impactului pe care această finală îl are asupra orașului, echipei și istoriei clubului. Cu o traiectorie care a început cu doar 200 de oameni în tribune și o echipă care se numea CS Hunedoara, Maxim reflectă asupra drumului parcurs și asupra a ceea ce ar putea însemna victoria în finală pentru comunitatea locală și pentru echipă.

"Vreau să cred că suntem o echipă echilibrată, acesta ar fi cuvântul. Chiar ai ce să vezi la meciurile noastre, avem un stil ofensiv, punem presiune pe adversar din primul minut. Dar știm și să ne apărăm!

(n.r - finala) Ceva unic pentru oraș, pentru echipă, pentru istorie! Poate doar când ne vom lăsa de fotbal vom înțelege însemnătatea pe deplin. Însă poate vor urma și alte momente istorice! Am plecat în acest proiect de la 200 de oameni în tribună, echipa se numea CS Hunedoara, galeria nu se asocia echipei fără Corvinul în titulatură… Pas cu pas s-au făcut toate!

Nu sunt adeptul ședințelor înainte de meci, nu sunt un speaker motivațional. Am discuții individuale și așa îi țin în priză constant pe jucători.

Ce-ar însemna și la 60 de ani! Sincer, un trofeu cu o anvergură specială, o performanță extraordinară", a continuat tehnicianul.

Pentru Corvinul Hunedoara, finala Cupei României nu este doar un eveniment sportiv, ci și o oportunitate de a marca un capitol important în istoria clubului cât și a fotbalului românesc. De-a lungul timpului, doar patru echipe din liga a doua au reuşit să câştige Cupa României:

  • Metalul Reșița, în 1954 împotriva celor de la Dinamo, scor 2-0.
  • Arieşul Turda, în 1961, scor 2-1 împotriva Rapidului.
  • Chimia Râmnicu Vâlcea, în 1973. Scorul a fost 1-1 și a fost nevoie de rejucare. Vâlcenii reușeau să ridice trofeul după un 3-0 împotriva celor de la Constructorul Galați.
  • Rapid București, în 1975 împotriva celor de la U Craiova, scor 2-1.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!