„Nu e de înțeles! Noi nu avem șanse!” Gică Hagi a răbufnit din cauza noului format din Cupa României
Farul Constanța joacă în deplasare cu Gloria Buzău în a doua rundă din grupele Cupei României.
Campioana României se află pe ultimul loc în clasamentul Grupei D din Cupa României, după înfrângerea suferită în deplasare cu FC Voluntari, scor 0-2. Farul are șanse minime să se califice în sferturile de finală, fiind obligată să câștige în deplasarea cu gruparea din Liga 2 pentru a urca în clasament.
Noul format al Cupei României a stârnit multe controverse, în contextul în care mulți oameni din fotbal au spus că nu înțeleg nimic. Sunt grupe de câte 6 echipe, care nu joacă însă toate între ele, pentru că formațiile au doar câte 3 partide de disputat, iar la final se face un clasament.
Gică Hagi critică noul format din Cupa României
Antrenorul Farului a avut și el o reacție în acest sens. Vorbind despre noul format, Gică Hagi a criticat schimbările, arătându-se nemulțumit de faptul că echipa sa e obligată să joace toate cele trei meciuri în deplasare.
„Nu vreau să intru în polemică, Cupa României, cum era înainte, acum multe lucruri s-au schimbat în fotbal. Multe s-au schimbat, sunt multe. Dar nu am cum. Când Gică Popescu dă o declarație, sunt 100% de acord cu el. Cred eu că trebuie să fiu cu el. E greu să înțelegi. 6 echipe, 3 joacă undeva, 3 se duc în altă parte. Noi, care suntem echipa campioană, jucăm 3 meciuri afară, că am fost campioni, dar nu e de înțeles.
Cupa, eu știu înainte, se juca, se trăgea la sorți, se juca în deplasare sau acasă, fiecare avea câte o șansă. Fiecare trebuie să aibă o șansă. Noi nu avem șanse. Când joci toate meciurile afară, nu e șansă.
Din 6 echipe joc doar cu 3, cu altele nu joc, dar ele se pun unul cu altul. Practic, e un lucru care a fost luat, care s-a făcut în Turcia, acest format. Și s-a renunțat după 1-2 ani. Plus că se juca, nu s-a înțeles și atunci s-a renunțat la el.
Nu că e alandala, dar dacă e o șansă pentru toți și eu trebuie să am o șansă. Se trage la sorți, e o echipă, se joacă acasă sau în deplasare și atunci acceptăm, trecem turul. Pentru că fiecare, Liga I, a II-a, sau a III-a, trebuie să aibă o șansă.
Nu contează, dacă e egală pentru toți. Cum e egală pentru mine, dacă joc trei meciuri în deplasare? Nu e egală. Nu pot să joc trei meciuri în deplasare. Dar nu e mai normal să tragem la sorți, picăm cu Craiova, după tragem la sorți dacă jucăm acasă sau în deplasare”, a declarat Gică Hagi conform Fanatik.
Cum a explicat Răzvan Burleanu formatul Cupei României
„Întotdeauna când se modifică formatele competiționale, e posibil ca cei care participă în fenomenul fotbalistic, fie că vin din partea cluburilor, fie că sunt reprezentanți ai suporterilor, ai mass-media, ai sponsorilor, să aibă nevoie de mai mult timp să înțeleagă modificările aduse.
Când ne uităm la Cupa României, trebuie să ne uităm, în primul rând la mesajul pe care această competiție vrea să îl transmită. Când vorbim despre Cupa României vorbim despre inima fotbalului, este singura competiție, singura oportunitate pe care orice club din România, indiferent de eșalonul de unde vine, o are de a câștiga acest trofeu la finalul sezonului.
Dacă ne uităm din această perspectivă, înseamnă că tot formatul competițional trebuie construit astfel încât să oferi șanse reale fiecărei echipe de a-și îndeplini acest vis, chiar dacă cu siguranță traseul este unul anevoios.
Dacă ne uităm la obiectivele pe care le-am urmărit cu modificarea formatului competițional, în primul rând creșterea numărului de spectatori, creșterea audiențelor, creșterea veniturilor din creșterea contractelor de sponsorizare. Toate aceste trei obiective au fost îndeplinite.
Vorbim de creștere de peste 40% a audiențelor TV, o creștere cu peste 50% a veniturilor din sponsorship, atunci când ne uităm pe stadioane, vedem stadioane care sunt sold-out în Cupa României, la o oră distanță după ce și-au scos la vânzare biletele (n.r. - referire la cazul singular de la FC Bihor, aflată în grupă cu FCSB și Dinamo).
Gândiți-vă că Cupa României reprezintă astăzi cea mai frumoasă poveste pe care o putem propune fotbalului atunci când vine vorba despre solidaritate. Fiindcă în general solidaritatea ne place când cei de deasupra noastră, echipele din Champions League, susțin financiar participarea echipelor noastre. Când e timpul să fim și noi solidari cu ceilalți mai uităm acest lucru. Cu cât va trece timpul și cluburile noastre vor cunoaște și noile formate competiționale la nivel european vor deveni din ce în ce mai apreciativi, cred că e o chestiune de timp”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News