VIDEO EXCLUSIV A marcat și a rescris istoria la EURO 2024!

Georges Mikautadze EURO 2024 Georgia EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 22 Iunie 2024, 17:30
Data actualizarii: Sambata 22 Iunie 2024, 17:29

Georges Mikautadze a intrat în analele istoriei Campionatului European.

Georges Mikautadze, atacantul central al celor de la Metz, a devenit al șaselea jucător care înscrie primele două goluri ale selecționatei țării sale în acest prestigios turneu. 

După ce a înscris împotriva Turciei, atacantul în vârstă de 23 de ani a reușit să transforme un penalty împotriva selecționatei Cehiei.

Ultima dată când un jucător a reușit această performanță a fost în 2012, când legendarul Andriy Shevchenko a marcat ambele goluri ale Ucrainei într-o victorie memorabilă împotriva Suediei.

Campania Georgiei la EURO 2024 a început sub semnul unei energii noi și a unei speranțe revitalizate, iar Mikautadze s-a dovedit a fi inima și sufletul echipei sale în primele meciuri.

Georgia, ghinionistă cu Turcia

În primul duel din cadrul turneului, aflată pentru prima dată la un Campionat European, Georgia, pregătită de Willy Sagnol a evoluat cu mult curaj la Dortmund și a fost aproape de un egal istoric în fața selecționatei Turciei.

Georgienii și-au trecut în cont două bare, prin Kochorashvili, din minutul 70 și Davitashvili, 90+6, în timp ce turcii au nimerit și ei bara prin Ayhan.

Turcia a marcat de patru ori, una dintre reușite fiind anulată după analiza VAR.

Programul României la EURO 2024

  • România - Ucraina 3-0
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România, Frankfurt

Campionatul European din Germania 2024, este transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!