NEWS ALERT Acord de principiu pentru transferul lui Nico Williams, după ce a impresionat la EURO 2024

nico williams Athletic Bilbao fc barcelona EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 12:17
Data actualizarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 12:18

Nico Williams (21 de ani) are șanse mari să plece de la Athletic Bilbao în această vară, după un Campionat European excelent alături de naționala Spaniei.

Nico Williams a marcat un gol, a oferit un assist și a fost titular în cinci dintre cele șase partide disputate la EURO 2024 până acum. Fotbalistul născut în Pamplona se pregătește de finală, duminică, împotriva Angliei sau Olandei.

Acord de principiu pentru transferul lui Nico Williams la FC Barcelona

La o zi după ce Spania a eliminat Franța în semifinale, scor 2-1, ziarul catalan Diario Sport anunță că există un acord de principiu între FC Barcelona și Nico Williams, gruparea catalană fiind destinația preferată a extremei stânga.

Jurnaliștii catalani scriu că oficialii Barcelonei s-au întâlnit săptămâna trecută cu agentul lui Nico Williams, Felix Tainta, și au ajuns la un "acord de principiu" pentru transfer.

Totuși, transferul nu va fi atât de simplu pentru Barcelona. Clubul catalan are în continuare probleme financiare și riscă să nu îl poată înregistra pe Nico Williams.

Barcelona trebuie să își rezolve problemele financiare pentru a-l putea transfera pe Nico Williams

58 de milioane de euro ar fi clauza de reziliere a lui Nico Williams de la Athetlic Bilbao, iar clubul basc a transmis ferm că că nu acceptă o negociere sau o plată în rate. Din acest motiv, Barcelona este obligată să ia măsurile financiare care se cuvin pentru a face această mutare posibilă.

Joan Laporta, președintele Barcelonei, a dat recent asigurări că "în curând vom putea anunța transferurile la care am lucrat. Curând vom reveni la normalitate cu fairplay-ul financiar".

Deși și-a dat acordul pentru un transfer la Barcelona, Nico Williams nu va aștepta foarte mult clubul blaugrana. În cazul în care mutarea sa nu se va putea realiza până în prima săptămână a lunii august, jucătorul lui Athletic Bilbao va lua în calcul și alte variante.

  • Nico Williams joacă la prima echipă a lui Athletic Bilbao din 2021, iar până acum a strâns 122 de meciuri, 20 de goluri și 26 de pase decisive. Extrema are deja 19 prezențe în naționala Spaniei, unde a înscris de trei ori și a oferit șase assist-uri.

VIDEO Golul lui Nico Williams din meciul cu Georgia

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!