VIDEO EXCLUSIV Am aflat prima națională calificată în optimile EURO 2024!

EURO 2024 Germania Ungaria EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 21:22
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 21:22

EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Gazda turneului final, Germania, a devenit prima națională calificată în optimile de finală, după ce a obținut a doua victorie consecutivă în Grupa A. Nemții au învins selecționata Ungariei cu 2-0, pe "Football Arena" din Munchen.

Germania - Ungaria 2-0

Debutul meciului a fost marcat de o ocazie timpurie a Ungariei, dar Manuel Neuer a intervenit decisiv în fața lui Roland Sallai. Replica germană nu a întârziat și Kai Havertz l-a pus la încercare pe Peter Gulacsi cu un șut din marginea careului.

Prima mare ocazie a Germaniei a venit dintr-un corner, unde voleul lui Andrich a fost respins spectaculos de Bolla. La rândul său, Ungaria a avut o șansă bună prin Sallai, dar apărarea germană a blocat încercarea acestuia.

Tabela a fost dezghețată în minutul 24, când insistența lui Ilkay Gundogan în careul advers a permis pasa decisivă către Jamal Musiala, care a înscris al doilea său gol la acest turneu final. Musiala a devenit astfel primul jucător care marchează de două la EURO 2024 și a avut nevoie doar de două șuturi pe poartă pentru a atinge această performanță.

În repriza secundă, Ilkay Gundogan a dublat avantajul Germaniei la jumătatea reprizei, finalizând o acțiune colectivă frumoasă în care au fost implicați Musiala și Mittelstadt. Portarul Gulacsi a continuat să fie eroul Ungariei și a intervenit decisiv la șuturile expediate de Kimmich și Sane.

În ciuda eforturilor disperate ale Ungariei de a reveni în joc, inclusiv o ocazie clară a fundașului central Orban, Germania a reușit să mențină avantajul până la final. Victoria cu 2-0 asigură calificarea Germaniei în optimile de finală și astfel a devenit prima echipă care obține această performanță la EURO 2024. În schimb, Ungaria rămâne cu 0 puncte și are șanse minime de a accede în fazele eliminatorii.

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

VIDEO | Rezumat Germania - Ungaria 2-0

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!