Anunțul făcut de Gareth Southgate despre viitorul său pe banca Angliei, după eșecul din finala EURO 2024: ”Nu este un moment bun!”

Anglia EURO 2024 Spania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Iulie 2024, 00:56
Data actualizarii: Luni 15 Iulie 2024, 00:57

Spania s-a impus în meciul cu Anglia, scor 2-1, și a devenit campioană europeană pentru a patra oară în istorie.

Gareth Southgate: ”Nu este momentul potrivit să iau o decizie legată de viitorul meu!”

La finalul meciului, Southgate a explicat de ce l-a înlocuit pe Harry Kane în minutul 61 cu Ollie Watkins și a explicat unde au pierdut englezii finala cu Spania, despre care a spus că a fost cea mai bună echipă de la EURO 2024.

Pentru Kane a fost foarte dificil din punct de vedere fizic. A intrat în turneu cu prea puține jocuri în picioare și nu a atins nivelul pe care ni l-am dorit cu toții.

Meciurile sunt foarte solicitante și noi am crezut că prospețimea lui Ollie ne va permite să punem mai multă presiune. Cred că jucătorii intrați de pe bancă au intrat bine și au făcut exact ce le-am cerut.

Ne-am luptat până la final. Cred că azi nu am reușit să avem posesia mingii. Ne-am apărat bine, dar când recuperezi mingea, trebuie să scapi de acea presiune, iar noi nu am reușit să facem acest lucru. Ei au avut mai mult control asupra jocului.

Am reușit să egalăm, iar apoi jocul a fost deschis. Am avut o șansă mare și pe final să egalăm, ca întotdeauna, a fost la limită. Cred că Spania a fost cea mai bună echipă din competiție”, a mai spus Gareth Southgate.

Gareth Southgate a spus și care este câștigul britanicilor după acest turneu final: ”Anglia se află într-o poziție foarte bună în ceea ce privește experiența. Mulți dintre jucători vor fi și la Cupa Mondială și la următorul Campionat European. Sunt multe lucru bune la care ne putem uita, dar în acest moment nu ne pot consola”.

Întrebat despre viitorul său la echipa națională, Gareth Southgate a răspuns scurt: ”Nu cred că acum este un moment bun să iau o astfel de decizie. Trebuie să vorbesc cu oamenii potriviți, nu voi lua o decizie acum”.

VIDEO Rezumat Spania - Anglia 2-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!