"Aplauze!" Gazzetta dello Sport se înclină în fața unui singur român după calificarea în optimile EURO 2024

edi iordanescu Andrei Ratiu EURO 2024 Razvan Marin Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 10:10
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 10:12

România s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024 după ce a încheiat pe primul loc grupa E, deasupra Belgiei, Slovaciei și Ucrainei.

În ultima rundă din grupă, România a remizat contra Slovaciei, 1-1, iar tricolorii au profitat și de egalul din partida Ucraina - Belgia (0-0), astfel că am obținut calificarea în optimile de finală de pe primul loc, unde adversară va fi Olanda (marți, 2 iulie, ora 19:00, la Munchen, LIVE pe PRO TV și VOYO).

Gazzetta dello Sport: "Aplauze pentru Iordănescu. Rațiu, cel mai bun din echipa României"

Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au avut cuvinte de laudă la adresa naționalei României, însă în special pentru Edi Iordănescu, care a fost notat cu 7 după partida contra Slovaciei.

"Împotriva tuturor pronosticurilor, Iordănescu a calificat echipa și chiar de pe primul loc în grupă. Aplauze!", au scris italienii.

În ceea ce privește jucătorii, remarcatul Gazzetta dello Sport a fost Andrei Rațiu, notat și el tot cu 7 și desemnat cel mai bun fotbalist al României: "A împins bine pe dreapta și a fost periculos la finalizare. L-a pus pe Hancko în încurcătură și s-a duelat cu Haraslin".

Tot 7 a primit și Răzvan Marin, jucător în Serie A: "Înscrie frumos pentru egalare din penalty, deja a doua reușită a sa la turneul final. A fost precis la mijlocul terenului".

La polul opus s-a aflat Andrei Burcă, fundaș notat cu 5 pentru "cartonașul galben încasat într-un mod naiv". Nici Florinel Coman (5,5) nu i-a impresionat pe italieni: "A început bine, dar a scăzut nivelul treptat". Despre Dennis Man (6), promovat cu Parma în Serie A, Gazzetta a scris: "Fără artificii, dar a acoperit bine banda".

VIDEO  Rezumat Slovacia - România 1-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!