VIDEO Atenție, vin eroii! Cum au fost întâmpinați jucătorii Georgiei după performanța de la EURO 2024

EURO 2024 Georgia Ghiorghi Kociorashvili Salome Zurabishvili EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 15:25
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 15:25

Deși au fost învinși cu scorul de 4-1 de Spania în optimile de finală, echipa națională a Georgiei a demonstrat curaj și determinare pe terenul de joc, captivând inimile fanilor de fotbal din întreaga țară. 

Zeci de mii de georgieni au invadat străzile din Tbilisi marți, într-o demonstrație de sprijin și recunoaștere pentru echipa națională de fotbal a Georgiei, care a impresionat la EURO 2024 în Germania. 

Cu steaguri naționale în mână și suflete pline de mândrie, suporterii au aclamat jucătorii care au ajuns până în optimile de finală ale competiției, unde au fost înfrânți de Spania.

Echipa națională a Georgiei a făcut o intrare spectaculoasă în capitala țării, călătorind într-un autocar descoperit care a traversat orașul, astfel le-a oferit jucătorilor ocazia să primească aprecierea directă a fanilor lor entuziaști. Ceremonia de întâmpinare s-a desfășurat în Piața Libertății, unde focurile de artificii au luminat cerul în onoarea performanțelor lor istorice la EURO 2024.

”Ne-am adunat cu toții pentru a le mulțumi jucătorilor noștri pentru emoțiile pozitive și pentru excelentul lor joc în calitate de debutanți,” a spus Levan Jorjoliani, șeful administrației prezidențiale, conform Agerpres.

Președinta Georgiei, Salome Zurabishvili, a fost prezentă la eveniment și a conferit jucătorilor Ordinul de Onoare pentru ”performanța lor istorică și pentru popularizarea fotbalului”. 

Kociorashvili: "O aventură de neuitat!"

Mijlocașul Ghiorghi Kociorashvili a reflectat asupra experienței de neuitat la EURO 2024.

”Am avut o aventură de neuitat în Germania. Noi, o echipă debutantă, ne-am arătat identitatea și ne-am îndeplinit misiunea principală, pentru că după performanța noastră la EURO, poporul Georgiei poate fi mândru”, a spus Kociorashvili.

Program sferturi de finală EURO 2024

  • Spania - Germania, 5 iulie, ora 18:00 (Stuttgart)
  • Portugalia - Franța, 5 iulie, ora 21:00 (Hamburg)
  • Olanda - Turcia, 6 iulie, ora 18:00 (Berlin)
  • Anglia - Elveția, 6 iulie, ora 21:00 (Dusseldorf)
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!