FOTO ȘI VIDEO ATUNCI și ACUM | Silviu Lung, portarul României la EURO 1984, știe exact ce vor face tricolorii la EURO 2024

Silviu Lung Euro 1984 EURO 2024 Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2024, 23:25
Data actualizarii: Marti 11 Iunie 2024, 23:31

Euro 2024 e transmis în direct de Pro TV, Pro Arena și VOYO. 

Fostul portar Silviu Lung a declarat că naţionala de fotbal pregătită de Edward Iordănescu poate încheia grupa de la EURO 2024 atât pe prima poziţie, cât şi pe ultima, fiind totodată convins că jocul "tricolorilor" va fi altul decât în ultimele două partide de pregătire, cu Bulgaria şi Liechtenstein, ambele încheiate cu scorul de 0-0.

Silviu Lung, despre România la EURO 2024

"Ce pot să vă spun despre şansele din grupă... eu zic că în grupa asta poţi termina şi pe primul loc, dar şi pe ultimul. Depinde de ziua pe care o prinzi, de mobilizarea care va fi înainte de meci, de şansele pe care le vom avea. Micile detalii probabil că vor face diferenţa. Dar eu cred că o altă faţă va avea România la Campionatul European vizavi de ultimele două meciuri de pregătire", a declarat Lung, pentru Agerpres.

Întrebat dacă "tricolorii" s-au menajat în aceste ultime două meciuri de pregătire de dinaintea europeanului, Lung a spus că pentru jucători e un gest reflex având în vedere importanţa partidelor de la EURO.

"E în subconştientul tău să te menajezi, chiar dacă vrei să câştigi. Probabil că gândeşti: 'am muncit atât, am obţinut o calificare'... Şi la un campionat european toţi ochii sunt pe tine. Poţi să faci un campionat european foarte bun şi să mergi la echipe mult mai bune. Ai alte perspective pe plan fotbalistic, dar şi pe plan personal. Poţi schimba foarte multe în viaţă", a completat fostul internaţional român.

Silviu Lung și marea dorință

Silviu Lung consideră că Belgia reprezintă cel mai puternic adversar al României la EURO 2024 şi o vede jucând semifinala competiţiei.

"Fără discuţie, Belgia este cel mai periculos adversar pe care îl vom întâlni. Eu zic că luaţi ca grup, ca valoare intrinsecă, formează o echipă redutabilă. Eu cred că vor fi în primele patru la Europene. Au jucători foarte buni, mai ales de la mijloc în sus. Sincer, nu ştiu ca procentaj ce şanse are România să iasă din grupe, de vreme ce v-am zis că poate termina şi prima şi ultima. Vă daţi seama că îmi este greu să dau un procentaj, dar mi-aş dori să văd un fotbal plăcut şi până la urmă cel mai bun să câştige", a explicat Lung.

Silviu Lung, portar de legendă pentru România

Cu 76 de prezenţe sub tricolor, Silviu Lung este unul dintre portarii de referinţă din fotbalul românesc. El are două participări la turneele finale, la Campionatul European din 1984, din Franţa, şi la Cupa Mondială din 1990, din Italia.

În vârstă de 67 de ani, Silviu Lung a evoluat la echipele Universitatea Craiova, Steaua, Logrones şi Electroputere Craiova.

El este tatăl lui Tiberiu Lung şi Silviu Lung Jr, ambii portari, al doilea încă în activitate, la Universitatea Craiova.

La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va debuta pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

VIDEO EXCLUSIV | Ioan Andone, la Emoții Europene, despre EURO 1984

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!