Ceferin a dat ordinul! Cine va arbitra marea finală EURO 2024: ”Este destul de sigur!”

Aleksander Ceferin Daniele Orsato EURO 2024 Szymon Marciniak EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 22:11
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 22:11

Echipele care vor disputa marea finală a EURO 2024 se vor stabili în urma partidelor Spania – Franța și Anglia – Olanda.

Ultimul act al Campionatului European este programat duminică, 14 iulie, pe Olympiastadion din Berlin. Toate meciurile de la EURO 2024 sunt transmise în direct pe PRO TV și VOYO.

Aleksander Ceferin a decis cine va arbitra marea finală EURO 2024

Șefii arbitrajului de la UEFA au stârnit controverse prin delegările la meciurile din semifinalele turneului final. Dacă la meciul Spania – Franța a fost delegat slovenul Slavko Vincic, la partida dintre Anglia și Olanda a fost trimis germanul Felix Zwayer, un nume cunoscut fanilor români.

După ce Zwayer a luat anumite decizii greșite în meciul România – Olanda, germanul a fost delegat și la următorul meci al olandezilor, cu Turcia, scor 2-1, e drept, în postura de al patrulea oficial. Felix Zwayer va arbitra și meciul din semifinalele turneului final pe care Olanda îl va disputa împotriva Angliei, a treia delegare la rând a lui Felix Zwayer la un meci al batavilor la EURO 2024.

Pentru marea finală, forul continental a oscilat între italianul Daniele Orsato și polonezul Szymon Marciniak, însă cel din urmă pare a avea câștig de cauză. Chiar Aleksander Ceferin, președintele UEFA, ar fi dat ordin ca Marciniak să fie delegat la marea finală a EURO 2024.

Fostul arbitru polonez Rafal Rostkowski a explicat că anumite surse din cadrul UEFA l-au informat că totul ar fi provocat de faptul că Ceferin ar fi fost nemulțumit de anumite decizii luate de Daniele Orsato în meciul Portugalia – Slovenia, în urma cărora slovenii au fost eliminați din competiție. Concret, slovenul din conducerea UEFA a fost deranjat de penalty-ul acordat Portugaliei, care a fost ratat de Cristiano Ronaldo.

În momentul acesta, este destul de sigur că Marciniak se va afla la centru, dar Ceferin este imprevizibil când vine vorba despre arbitri”, a spus Rotkosvki, conform tvp.info.

Szymon Marciniak poate intra în istoria fotbalului

În cazul în care Szymon Marciniak va fi delegat la marea finală a EURO 2024, polonezul va intra în istoria fotbalului drept primul arbitru care a condus o finală a Cupei Mondiale, o finală Champions League, o finală a Cupei Mondiale a Cluburilor, Supercupa Europei și finala Campionatului European.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!