OPINIE "Cine crede că putem elimina Olanda?" Dan Chilom scrie după calificarea României în optimile EURO 2024 

EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 19:28
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 20:12

 Credeți că portughezilor le este rușine de rezultatul dubios cu Georgia? Eu nu cred.

de Dan Chilom 

La 24 de ore după calificarea naționalei în optimile Europeanului din Germania, ne încearcă un puternic sentiment de mândrie. 

România a câștigat grupa, deși pleca din postura de outsider. O performanță la care nu ne gândeam, o performanță la care au “participat”  și celelalte rezultate din grupă, dar asta nu poate știrbi nicicum din meritul băieților noștri, care au reușit după aproape un sfert de secol să scoată din nou oamenii în stradă pentru a sărbători o calificare.

Și ce calificare! 

Analizând doar meciul cu Slovacia, naționala noastră a jucat exact ce trebuia, inteligent, la rezultat, chiar dacă fluierul final a dat drumul la numeroase speculații. 

Cred cu tărie că ne-am văzut interesul, iar acest fapt nu poate umbri nicicum performanța reușită. Credeți că portughezilor le este rușine de rezultatul dubios cu Georgia? Eu nu cred.

Nu vreau să analizez individual evoluțiile jucătorilor. Absolut toți merită felicitați, încurajați și susținuți. Atât ei, cât și staff-ul, au făcut o treabă grozavă. Și încă nu s-a terminat. 

Un rol extrem de important în această calificare au avut-o suporterii români prezenți alături de echipa națională. Probabil cea mai frumoasă atmosferă văzută la acest campionat a fost creată chiar de ai noștri români, veniți din toate colțurile lumii. Senzație! 

Ce urmează? 

Olanda. Am picat rău cu naționala batavă, având în vedere că celelalte echipe care au terminat pe primul loc în grupele lor întâlnesc adversare mai accesibile. 

În opinia mea, avem cel mai greu adversar cu care am fi putut cădea, asta din cauza rezultatului  “neașteptat” dintre Portugalia și Georgia. Dar, întotdeauna, există un dar. 

Cine ar fi crezut că România ar putea termina seria de calificare pe primul loc înaintea Elveției? Cine ar fi crezut că România poate surclasa Ucraina si termina pe prima poziție într-o grupă cu Belgia lui De Bruyne? Nu multă lume, cu siguranță. 

Și atunci vine întrebarea: “Cine crede că putem elimina Olanda?”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!