Concluzia trasă de Ilie Dumitrescu după eliminarea României de la EURO 2024

Romania EURO 2024 Olanda EURO 2024 Fiica lui Ilie Dumitrescu/sursa foto: captură video
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Iulie 2024, 21:34
Data actualizarii: Marti 02 Iulie 2024, 21:34

România a pierdut în fața Olandei, scor 0-3, și a fost eliminată de la EURO 2024.

Ilie Dumitrescu: ”Olanda a arătat mai bine decât Belgia!”

Ilie Dumitrescu a explicat că România a suferit foarte mult în flancul stâng al apărării, după suspendarea lui Bancu. Mogoș a ieșit și el accidentat în prima repriză, iar zona a fost acoperită de Bancu, cel care a avut mari probleme cu ofensiva olandezilor.

Fostul mare fotbalist a mărturisit că este mândru de echipa națională a României pentru prestațiile de la EURO 2024, însă a recunoscut că Olanda a fost net superioară. În plus, Ilie Dumitrescu a subliniat că, în opinia sa, Olanda i-a fost superioară chiar și Belgiei.

Au fost șase luni senzaționale, să terminăm pe primul loc în grupă neînvinși în preliminarii și să terminăm pe primul loc într-o grupă cu Belgia, Slovacia și Ucraina... Eu sunt mândru de ce a arealizat această generație, au pus suflet, au muncit foarte mult, am reușit să ajungem din nou într-o fază superioară, ceea ce a lipsit de foarte mult timp.

Am întâlnit un adversar mult mai bun decât noi în seara asta, un adversar solid pe linia de fund, cu jucători care joacă la cel mai înalt nivel, Van Dijk, Ake, De Vrij, Dumfries. Dumfries a fost extremă dreaptă. Acolo, în partea stângă, am suferit enorm, și-au creat foarte multe situații de gol. Toți s-au subordonat planului tactic.

În momentul în care pierdeau mingea, se transforma într-un 4-5-1. Noi puteam să fim mai mult în meci, a fost cel mai bun început meci de la acest turneu final. Problema a fost că ne-au surprins între linii. Simons a stat în spatele liniei noastre de trei. Au jucat atât de inteligent, ne invitau puțin la joc și jucau foarte bine, că era în spațiul liber pe părțile laterale, că apăreau între linii, ori că era o progresie la mingea la picior. Jocul între linii a făcut ca Gakpo să ajungă în situația asta de unu contra unu, jocul lor între linii a făcut diferența, Olanda a arătat mai bine decât Belgia, și individual mi s-a părut peste”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

VIDEO Rezumatul meciului România - Olanda 0-3

-

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!