Continuă scandalul! Echipa care a amenințat UEFA că va părăsi EURO 2024

Continuă scandalul! Echipa care a amenințat UEFA că va părăsi EURO 2024 EURO 2024

Au avut loc scene reprobabile la partida disputată între Croația și Albania, scor 2-2, din grupele EURO 2024.

La finalul primei etape a grupelor, Serbia și Albania au fost sancționate de către UEFA pentru scandările ultranaționaliste și pentru bannerele afișate în timpul meciurilor cu Anglia (scor 0-1), respectiv Italia (scor 1-2).

Serbia a amenințat că va părăsi EURO 2024

Scenele s-au repetat la partida Croația – Albania, iar fanii croați au participat și ei la scandările extrem de violente îndreptate împotriva sârbilor.

Omorâți sârbii, omorâți cetnicii (n.r. mișcare paramilitară regalistă)!”, au scandat la unison fanii albanezi și cei croați.

Federația de Fotbal din Serbia a cerut măsuri din partea UEFA împotriva federațiilor din Albania și Croația, iar un verdict din partea forului continental se lasă așteptat.

Între timp, potrivit dailymail.co.uk, sârbii au amenințat UEFA că vor părăsi turneul final în cazul în care nu vor fi luate măsuri extrem de dure împotriva celor două federații.

Incidentele petrecute la meciul dintre Croația și Albania vin la scurt timp după ce unui jurnalist din Kosovo i-a fost retrasă acreditarea după ce a făcut un semn naționalist în fața fanilor.

Ce s-a întâmplat este scandalos și vom cere sancțiuni la UEFA, chiar și cu costul de a nu continua competiția. Suntem convinși că vor fi pedepsiți, pentru că ei au răspuns deja cerinței noastre de a-l da afară pe așa numitul jurnalist din Albania. Le vom cere celor de la UEFA să pedepsească ambele federații. Nu vrem să luăm parte la asta, dar dacă UEFA nu îi va pedepsi, ne vom gândi cum vom proceda mai departe”, a spus Jovan Surbatovic, secretarul general al Federației de Fotbal din Serbia.

În etapa a doua din faza grupelor, Slovenia se duelează cu Serbia, într-un meci arbitrat de Istvan Kovacs.

Serbia, Albania și Croația sunt părți ale fostei Republici Iugoslave. După ce Iugoslavia s-a destrămat în anii 90, în acea zonă au izbucnit tensiuni. Serbia și Albania au pornit un război pentru regiunea Kosovo, zonă controlată de sârbi, dar unde locuiesc majoritar etnici albanezi. Kosovo a devenit un stat autonom în 2008, însă sârbii nu recunosc independența nici măcar în ziua de azi. Și Croația a fost implicată într-un război cu Serbia, tot în anii 90, la momentul destrămării Iugoslaviei.

VIDEO Rezumatul partidei Croația - Albania 2-2

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!