VIDEO EXCLUSIV Cristi Pintea prezintă EURO FLASH | Analiza ultimelor două sferturi de la EURO 2024

Bun găsit la EURO Flash, emisiunea care te ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă la EURO 2024!

Am văzut ieri și ultimele meciuri din sferturi, iar acum avem tabloul complet pentru semifinalele de la Campionatul European din Germania.

În primul meci al zilei, Anglia și Elveția se înfruntau la Dusseldorf pentru un loc în semifinale. Cele două echipe s-au anulat reciproc în prima repriză, iar singura ocazie a venit în minutul 44, când șutul lui Saka a fost blocat de Granit Qhaka. În partea secundă, Elveția a avut prima oportunitate. Embolo s-a desprins bine de marcajul fundașilor, dar mingea trimisă de el pe poartă a fost prinsă fără probleme de Pickford. În minutul 75, același Embolo nu a mai ratat, iar Elveția părea că poate produce marea surpriză a sferturilor.

După numai cinci minute, însă, Anglia a egalat. Primul șut pe poartă al englezilor a venit în minutul 80, când Saka a tras tare, pe jos și l-a învins pe Sommmer. Meciul a mers în prelungiri, iar Declan Rice a ratat o șansă mare. Șutul lui a fost parat spectaculos de Sommer. Tot Anglia era mai periculoasă prin Bellingham, însă mingea trimisă de el era prinsă fără probleme de portar. Ultima replică i-a aparținut Elveției. Shaqiri a fost aproape să înscrie din corner, dar mingea a lovit bara. La loviturile de departajare englezii au executat perfect, iar Akanji a fost elvețianul care nu l-a învins pe Pickford și Anglia merge în semifinale.

Ultima partidă a zilei era și ultima din sferturile de finală. Olanda și Turcia se întâlneau la Berlin, pe stadionul unde va avea loc finala.

Olanda era marea favorită, însă Turcia reușea să deschidă scorul în minutul 35. Arda Guler centra perfect în careu, iar Samet Akaydin reușea să îl învingă cu o lovitură de cap pe portarul Verbruggen. În repriza secundă, tot turcii erau mai periculoși. În minutul 56, Arda Guler a executat o lovitură liberă de la distanță, dar mingea trimisă de el a lovit bara. Turcia a mai avut o ocazie zece minute mai târziu, când Kenan Yildiz a trimis pe poartă de la marginea careului, dar portarul olandez a reținut fără probleme.

Olanda putea să înscrie prin Weghorst, dar atacantul a lovit greșit mingea și Mert Gunok a respins în corner. În cele din urmă, Olanda a reușit să marcheze. Fundașul Stefan de Vrij a scăpat de marcaj și a reușit să egaleze în minutul 70 cu o lovitură de cap din centrul careului. Șase minute mai târziu tabela era întoarsă în favoarea olandezilor. Mert Muldur își trimitea mingea în propria poartă și marca al 10-lea autogol de la acest EURO.

Turcia a forțat egalarea pe final, când Cenk Tosun a reușit să se desprindă din marcaj, însă lovitura lui de cap a trecut puțin pe lângă poartă. La câteva secunde, Olanda putea să rezolve partida, dar Cody Gakpo nu a putut să îl învingă pe portarul Mert Gunok. Marea șansă a turcilor a venit în minutul 91, când Semih Kilicsoy a trimis pe poartă din câțiva metri, dar portarul Bart Verbruggen a intervenit spectaculos. 2-1 era scorul final în favoarea Olandei, care o va înfrunta pe Anglia în semifinale.

Cam așa a arătat ziua de sâmbătă la EURO 2024. Spuneam că avem tabloul complet al semifinalelor și cu siguranță ne vom bucura de meciuri spectaculoase. Spania - Franța și Olanda - Anglia, acestea sunt meciurile care decid finalistele din Germania. Prima semifinală va fi marți, de la ora 22:00, pe PRO TV, când se vor înfrunta Spania și Franța.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!