Criticată dur, UEFA se apărără după accidentarea îngrozitoare suferită de Barnabas Varga la Euro 2024

UEFA campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Campionatul European din Germania / Euro 2024 / Sursa: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2024, 21:36
Data actualizarii: Luni 24 Iunie 2024, 21:38

Barnabas Varga, atacantul Ungariei, a părăsit terenul accidentat în momentul 68 al meciului Scoția - Ungaria, scor 0-1, după o ciocnire violentă cu portarul scoțian.

Din articol

Varga a primit asistență medicală pe teren înainte de a fi transportat la spital, însă UEFA a fost criticată pentru reacția lentă a medicilor prezenți la stadion.

Szoboszlai și alți jucători maghiari au fost cei care i-au acordat îngrijiri medicale lui Varga. De asemenea, căpitanul Ungariei a fost cel care a încercat să-i grăbească pe medici să intervină.

Cum se apără UEFA

UEFA s-a apărat susținând medicii au respectat toate protocoalele și că tratamentul nu a fost lent, așa cum au susținut unii.

"În ceea ce privește intervenția medicală în urma accidentării la cap suferită de Barnabas Varga din Ungaria, dorim să clarificăm faptul că intervenția  echipei medicale s-a produs în termen de 15 secunde de la incident, urmată imediat de către al doilea medic al stadionului, pentru a efectua o primă evaluare a accidentării și s-a oferi tratament adecvat, conform procedurilor medicale obișnuite.

Echipa de urgență aștepta pe margine, conform protocolului, și a sosit cu targa imediat ce intervenția lor a fost solicitată de medici pentru evacuarea jucătorului și transferul său imediat la spital.

Coordonarea dintre tot personalul medical de pe teren a fost profesionistă și totul s-a făcut în conformitate cu procedurile medicale aplicabile. Nu a existat nicio întârziere în tratamentul și asistența acordate jucătorului", au susținut cei de la UEFA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!