Cum a numit L'Equipe naționala României, care poate fi adversara Franței în optimile EURO 2024

Franta EURO 2024 Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Iunie 2024, 21:41
Data actualizarii: Marti 25 Iunie 2024, 21:43

România va întâlni Franța în optimile EURO 2024 în cazul în care tricolorii vor încheia pe locul secund grupa E de la turneul final.

Franța nu a reușit să treacă de Polonia (1-1), iar naționala lui Didier Deschamps a încheiat grupa D pe locul secund, cu 5 puncte, sub liderul puțin așteptat Austria, care a învins Olanda (3-2) și a terminat cu 6 puncte.

Franța ar putea da peste România în optimile EURO 2024. L'Equipe: "România a fost implacabilă contra Ucrainei"

Conform regulamentului, Franța va juca în optimile de finală contra locului 2 din grupa E (România, Belgia, Slovacia sau Ucraina). Meciul va avea loc pe Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf, luni, 1 iulie, de la ora 19:00.

Imediat după deznodământul grupei D, L'Equipe a scris despre cei patru posibili adversari ai Franței din optimi. Jurnaliștii din Hexagon remarcă situația fără precedent de la EURO, cu toate echipele la egalitate înaintea ultimei runde din grupă.

De asemenea, L'Equipe, la fel ca alte publicații internaționale, evidențiază rezultatul care ar ajuta atât România, cât și Slovacia să se califice în optimi, o remiză.

"Deznodământul din grupa E este departe de a fi stabilit, astfel că Franța va afla miercuri pe cine va întâlni în optimile EURO 2024 dintre România, Belgia, Slovacia și Ucraina.

Au rămas patru posibilități: România, Belgia, Slovacia și Ucraina! Toate aceste echipe au câte 3 puncte, astfel că oricare poate încheia pe locul secund înaintea ultimei runde. Este o mare premieră pentru Campionatul European, în timp ce la Cupa Mondială am mai văzut astfel de situații, în 1982, 1990 și 1994.

Nimeni nu și-ar fi imaginat un astfel de suspans insuportabil în grupa E. În special Belgia, care a fost surprinsă de Slovacia (0-1), iar ulterior și-a revenit și a învins cu autoritate România (2-0). În schimb, România a fost implacabilă contra Ucrainei (3-0), o echipă a Ucrainei care a știut cum să reacționeze împotriva Slovaciei (2-1).

România și Slovacia știu că dacă se neutralizează reciproc își vor asigura calificarea în optimi. De remarcat că, în cazul în care vor fi două remize miercuri seară, atunci Ucraina ar fi eliminată, în ciuda faptului că ar avea 4 puncte. Asta, în condițiile în care multe alte locuri 3 din celelalte grupe vor putea trece în optimi cu doar 3 puncte", a scris L'Equipe.

  • Franța are al doilea cel mai valoros lot de la EURO 2024 - 1,23 miliarde euro, potrivit Transfermarkt. Este depășită doar de Anglia (1,52 miliarde de euro).
  • Franța este dublă campioană mondială (1998, 2018) și dublă campioană europeană (1984, 2000).

VIDEO Rezumat Franța - Polonia 1-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!