Decizia luată de Rayo Vallecano în privința lui Andrei Rațiu, după eliminarea României de la EURO 2024: ”Au intenții clare!”

Andrei Ratiu EURO 2024 Rayo Vallecano Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 13:55
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 13:55

România a fost eliminată în optimile de finală ale EURO 2024, după 0-3 cu Olanda, dar tricolorii au impresionat întreaga Europa.

Deși nu li se dădeau prea multe șanse, tricolorii au încheiat pe primul loc într-o grupă cu Belgia, Ucraina și Slovacia, este drept toate echipele au încheiat la egalitate de puncte, dar România a ieșit pe primul loc datorită numărului de goluri.

Rayo Vallecano vrea să îl ”blindeze” pe Andrei Rațiu

Andrei Rațiu a fost unul dintre cei care au ieșit cel mai mult în evidență și nu doar pentru că și-a vopsit părul albastru, lucru ce i-a adus porecla ”Sonic”, ci datorită prestațiilor foarte bune. Fundașul dreapta al echipei naționale a impresionat atât în defensivă, dar și pe faza de atac, iar multe echipe din campionate de top s-au arătat interesate de el.

Printre cluburile care au dat semnale că ar dori să îl transfere pe Rațiu s-au numărat Brighton, Brentford și Atalanta. Rămâne de văzut la ce echipă va continua Andrei Rațiu, însă nu este exclus ca ”Sonic” să rămână la Rayo Vallecano, echipă care sezonul trecut a încheiat pe locul 17 în La Liga.

Conform AS.com, Rayo Vallecano vrea să se asigure că nu îl va pierde pe Andrei Rațiu, după prestațiile foarte bune de la EURO 2024.

Spaniolii anunță că Rayo Vallecano vrea să îi ofere un nou contract internaționalului român, unul cu un salariu mărit, dar și cu alte beneficii. În plus, noua înțelegere i-ar garanta lui Rațiu un rol de titular în sezonul 2024/25.

Spaniolii vor să se bazeze pe fundașul român o perioadă îndelungată, astfel că nu vor să își asume niciun risc. Rațiu a ajuns vara trecută la Rayo Vallecano și a semnat un contract valabil până în 2028.

Viteza sa diabolică și munca din defensivă au atras toate privirile, atât de mult încât fundașul și-a câștigat în mod cinstit un loc pe radarul unor cluburi din Premier League, Bundesliga și Serie A. Cota sa de piață a explodat.

Rayo este conștientă de faptul că valoarea sa a crescut, motiv pentru care vrea să îl blindeze. Rayo Vallecano vrea să îi ofere un nou contract cu niște condiții mult mai bune și are intenția clară de a-i oferi un rol important în sezonul următor.

Aceste planuri nu se opresc la un singur sezon, având în vedere că se bazează pe Rațiu și în viitor. În momentul în care a ajuns vara trecută, Andrei a luat în considerare o înțelegere pe termen lung. De fapt, fundașul a semnat până în 2028”, au scris spaniolii.

  • 1,4 milioane de euro este cota de piață a lui Andrei Rațiu, potrivit Transfermarkt.

Rațiu a început fotbalul la echipele de juniori ale lui Villarreal. După ce a fost împrumutat timp de câteva luni la ADO Den Haag, Rațiu a fost cedat la SD Huesca, dar Villarreal și-a păstrat procente. Ulterior, două sezoane mai târziu, ”Sonic” a semnat cu Rayo Vallecano.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!