Double trouble! Două recorduri de vârstă vor fi bătute la EURO 2024!

EURO 2024 Lamine Yamal Pepe Real Madrid EURO 2024
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2024, 22:05
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 22:04

EURO 2024 va fi transmis în direct pe PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Cu doar câteva zile înainte de startul Campionatului European, echipele naționale și-au definitivat loturile de 26 de jucători. Printre aceștia se remarcă diferențe de vârstă impresionante, care ar putea duce la doborârea unor recorduri istorice.

Adolescenții promițători

Anul acesta, 11 adolescenți vor participa la EURO. Printre aceștia se numără Lamine Yamal (Spania), Warren Zaire-Emery (Franța), Kobbie Mainoo (Anglia), Arda Güler (Turcia), João Neves (Portugalia) și Arthur Vermeeren (Belgia). De asemenea, Leo Sauer, în vârstă de 18 ani, de la Feyenoord, se regăsește în lotul Slovaciei.

Lamine Yamal, senzația Barcelonei, este cel mai tânăr jucător de la acest turneu final. Spaniolul urmează să împlinească 17 ani cu doar o zi înainte de start. Dacă va intra pe teren, Yamal va deveni cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European și va depăși recordul deținut de polonezul Kacper Kozlowski, care avea 17 ani și opt luni când a jucat în 2021 într-un meci împotriva selecționatei Spaniei.

Recorduri de vârstă

De asemenea, Yamal ar putea deveni și cel mai tânăr marcator din istoria competiției, un record deținut în prezent de Johan Vonlanthen, care a înscris pentru Elveția în 2004, la vârsta de 18 ani. Acest record ar putea fi depășit și de Warren Zaire-Emery, un alt tânăr talentat, legitimat la PSG și prezent în naționala "Cocoșului Galic".

Veteranul Pepe

În contrast cu acești tineri jucători, Pepe, internaționalul portughez de 41 de ani, are șansa de a deveni cel mai vârstnic jucător din istoria Campionatului European. Pepe, care evoluează pentru FC Porto, ar putea depăși recordul actual deținut de Gábor Király, care a jucat pentru Ungaria la vârsta de 40 de ani în 2016. În plus, Pepe ar putea deveni și cel mai în vârstă marcator din istoria competiției, record deținut în prezent de Ivica Vastić, care avea 38 de ani când a marcat pentru Austria în 2008, într-un meci împotriva Poloniei.

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19:00: Belgia - Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16:00: Slovacia - Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19:00: Belgia - Ucraina, Stuttgart

Următorul mare eveniment fotbalistic, Campionatul European din Germania 2024, va fi transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterii pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!