Edi Iordănescu, mesaj pentru tatăl său, Anghel Iordănescu, după eliminarea României de la EURO 2024

edi iordanescu Anghel Iordanescu EURO 2024 Romania EURO 2024 Edward Iordănescu, selecționerul României / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 17:42
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 17:42

Marți seară, România a pierdut cu Olanda, scor 0-3, și a fost eliminată de la Campionatul European din 2024, găzduit de Germania și transmis în direct la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO.

La o zi de la confruntarea din Munchen, de pe ”Allianz Arena”, selecționerul Edward Iordănescu a scris un mesaj pe rețelele social media în care l-a scos în evidență pe tatăl său, Anghel Iordănescu, cel care dirija România la precedentul turneu final, EURO 2016.

Edi Iordănescu, mesaj pentru tatăl său, Anghel Iordănescu, după eliminarea României de la EURO 2024

”El a fost, este și va fi întotdeauna cel mai bun! Sunt mândru că am experimentat o mică parte din ce a realizat! România, în inima noastră”, a fost mesajul lui Edward Iordănescu într-o postare alături de tatăl său, Anghel Iordănescu, pe rețelele social media.

România a obținut accederea în optimile de la EURO după ce a învins-o pe Ucraina cu 3-0, a pierdut cu Belgia 0-2 și a remizat cu Slovacia 1-1 în Grupa E, unde s-a clasat pe prima poziție la finalul campaniei.

Ultima dată când naționala obținea o astfel de performanță era la EURO 2000, cu Gică Hagi, Gică Popescu și Ionel Ganea în lot.

România - Olanda 0-3

Tricolorii au început în forță confruntarea de la Munchen, dar olandezii au fost mai eficienți. Cody Gakpo a deschis scorul în minutul 20, după ce l-a ridiculizat pe Andrei Rațiu și l-a învins pe Florin Niță cu un șut la colțul scurt. 

În actul secund, jucătorul de la Liverpool l-a mai pus la punct o dată pe Florin Niță, dar reușita a fost invalidată de VAR, din cauza unei poziții de ofsaid.

Spre final, olandezii au turat motoarele și au marcat de două ori în 10 minute. Malen majorat diferența în minutul 83, după o acțiune pe cont propriu a lui Cody Gakpo, ca același Malen să închidă tabela de marcaj la 3-0, în 90+3.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!