Edward Iordănescu, discurs-manifest după succesul României de la EURO 2024

EURO 2024 edward iordanescu EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 13:55
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 13:54

România s-a calificat în optimi la EURO 2024, care se vede la Pro TV, Pro Arena și VOYO.

Miercuri seară, naționala a remizat cu Slovacia 1-1 și și-a asigurat prezența în faza eliminatorie de la EURO, depășind faza grupelor. În optimi, tricolorii vor întâlni Olanda marți, 2 iulie, de la ora 19:00. Confruntarea va fi în direct la Pro TV și pe VOYO.

Edward Iordănescu, discurs-manifest după succesul României de la EURO 2024

La o zi după România - Slovacia, selecționerul Edward Iordănescu a transmis un mesaj prin intermediul unui comunicat de presă publicat de Federația Română de Fotbal (FRF), în care și-a exprimat bucuria față de performanța obținută la EURO 2024.

De asemenea, Iordănescu Jr. admite dificultatea jocului cu Olanda din optimi și susține că tricolorii vor da totul pentru a accede în sferturi.

”De foarte multă vreme românii n-au mai fost uniți într-o asemenea măsură de o stare de bucurie ca acum. Iar faptul că echipa națională a reușit acest lucru înseamnă cea mai prețioasă răsplată pentru noi și obligația de a continua cel puțin la fel pe drumul nostru, împreună!

N-am crezut vreodată că voi ajunge în ziua în care să trăiesc bucuria unei performanțe mai mult în sufletul suporterilor decât în sufletul meu. Acum este pentru prima oară iar sentimentul e copleșitor.

Așa cum eu și jucătorii suntem mândri și vom rămâne mândri totdeauna de românii care ne susțin, devenind un exemplu inegalabil la EURO 2024, eu și românii trebuie să fim mândri de jucătorii noștri. Și suntem! Cuvintele sunt prea puține pentru felicitările și recunoștința mea față de efortul și sacrificiile lor.

Ne-au ajutat să ajungem aici principiile și valorile noastre, așadar de azi trebuie să revenim la ele! Ne-am bucurat o seară, ne întoarcem smeriți la muncă!

Pentru că ne așteaptă un duel fantastic de greu. O știm toți. Dar la fel de bine știm toți că un lucru îl facem mereu: dăm totul!

Doar așa copiii României de azi și de mâine vor păstra acest model și vor crește cu iubire de țară, prin disciplina muncii și în credința că nimeni nu poate pune limite pe drumul lor. Ca să primești tot trebuie, înainte de orice, să dai tot!”, spune Edi Iordănescu, potrivit FRF.

Lotul României pentru EURO 2024

PORTARI: Horațiu Moldovan (Atlético de Madrid), Florin Niță (Gaziantep), Ștefan Târnovanu (FCSB)

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăguşin (Tottenham), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Adrian Rus (Pafos)

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Şut (FCSB)

ATACANȚI: Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Florinel Coman (FCSB), Denis Drăguş (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), George Puşcaş (Bari)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!