VIDEO EXCLUSIV EUROFLASH | Cele mai tari momente din a doua zi a optimilor de finală ale Campionatului European 2024

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2024, 13:52
Data actualizarii: Luni 01 Iulie 2024, 13:57

Campioanatul European de fotbal se vede în exclusivitate la PRO TV și pe VOYO.

Ziua a doua din optimile de finală a adus alte dueluri interesante din această fază a competiției. Am fost foarte aproape să asistăm la două surprize uriașe, dar în cele din urmă favoritele ajung în sferturi.

Primul meci al zilei ne aducea duelul dezechilibrat, cel puțin pe hârtie, dintre Anglia și Slovacia. Fosta adversară a României a început mai bine partida și putea să deschidă scorul încă din minutul 12, dar mingea lui Haraslin a fost scoasă de pe linia porții. Anglia a răspuns prin Kobbie Mainoo, dar mingea lui a trimis puțin peste poarta lui Dubravka. Slovacia nu a mai ratat un minut mai târziu, când Ivan Schranz a preluat o pasă în careu și l-a învins pe Pickford. După pauză, Anglia a fost aproape de egalare, dar golul lui Trippier  fost anulat din cauza unui offside. Englezii au preluat total controlul jocului și Kane a trecut și el pe lângă egalare. Slovacia putea, însă, să dea lovitura în minutul 54, când șutul de la centrul terenului a trecut puțin pe lângă poarta lui Pickford. Au urmat două ocazii imense pentru Anglia, dar Slovacia a scăpat de fiecare dată. Golul egalizator a venit în ultimul minut al prelungirilor. Jude Bellingham l-a învins cu o foarfecă spectaculoasă pe Dubravka, iar meciul intra în prelungiri. Imediat după reluarea jocului, Harry Kane a reușit să înscrie și să întoarcă tabela în favoarea englezilor. În minutul 105, slovacii puteau să egaleze, dar Pekarik a ratat din câțiva metri. Nu s-a mai întâmplat nimic până la final, iar Anglia ajunge în sferturi, unde o va întâlni pe Elveția.

Spania, fără emoții în fața Beorgiei

În meciul de la ora 22:00, Spania era marea favorită în partida cu Georgia. Ibericii puteau să deschidă scorul repede, dar lovitura de cap a lui Carvajal a fost blocată de Mamardashvili. În minutul 18, georgienii au produs marea surpriză și au deschis scorul după autogolul lui Le Normand. A urmat o serie de atacuri extrem de periculoase la poarta Georgiei, dar de fiecare data portarul Mamardashvili s-a opus la șuturile trimise de Ruiz, Cucurella și Nico Williams. În cele din urmă, Spania a reușit să înscrie prin Rodri, cu un șut bun la firul ierbii. După pauză, Georgia putea să înscrie golul turneului, dar șutul lui Kvaratskhelia de la mijlocul terenului a trecut puțin pe lângă poarta lui Unai Simon. După doar două minute, spaniolii au reușit să întoarcă tabela, când Fabian Ruiz îl învingea pe Mamardashvili după centrarea perfectă a lui Lamine Yamal. Puteam să mai vedem un autogol, dar Georgia a fost salvată de intervenția VAR în minutul 75. Exact la faza următoare, Spania a reușit să se desprindă. Nico Williams a primit o pasă perfectă de la Fabian Ruiz și la învins pe portarul georgian cu un șut imparabil. Scorul putea să ia proporții, dar Lamine Yamal a ratat două ocazii mari în minutele 81 și 83. În cele din urmă, a venit și golul de 4-1. Dani Olmo a preluat superb la marginea careului și l-a învins pentru ultima oară în meci pe Mamardashvili. Spania merge și ea în sferturi, unde va da peste țara gazdă, Germania.

Astăzi continuă seria meciurilor din optimile de finală cu duelurile: Franța- Belgia (ora 19:00) și Portugalia - Slovenia (22:00).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!