FCSB încasează o sumă considerabilă după eliminarea României de la EURO 2024!

FCSB EURO 2024 Gigi Becali EURO 2024 Gigi Becali / Foto: Captură PRO TV
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 13:59
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 13:55

România a fost eliminată din optimile de finală ale EURO 2024, după înfrângerea cu 0-3 în fața Olandei. 

Cu toate acestea, FCSB, unul dintre cluburile din SuperLiga României, va beneficia financiar de pe urma participării jucătorilor săi la turneu.

Suma încasată de trupa lui Becali

Este vorba despre FCSB. Formația roș-albastră va primi aproape 300.000 de euro din partea UEFA pentru jucătorii săi care au fost incluși în lotul național al României pentru EURO 2024. Potrivit Fanatik, clubul va primi o diurnă zilnică pentru fiecare jucător trimis la turneu.

Jucătorii FCSB Participanți

Cei patru jucători de la FCSB care au făcut parte din echipa României sunt:

  • Ștefan Târnovanu
  • Adrian Șut
  • Darius Olaru
  • Florinel Coman

UEFA oferă o diurnă de 69.930 de euro pentru fiecare jucător. Astfel, pentru cei patru jucători, FCSB va primi un total de 279.720 de euro.

Alte cluburi beneficiare

CFR Cluj și Universitatea Craiova, celelalte echipe din SuperLiga României care au avut jucători în lotul național, vor încasa 139.860 de euro fiecare, conform aceleași surse.

Ce a spus Marius Șumudică după eliminarea României

Antrenorul român nu s-a ferit să critice evoluția tricolorilor după jocul cu Olanda, explicând care au fost greșelile de strategie comise de antrenor și de jucători. 

"Nu trebuie să ieşim din tiparul ăsta şi să le mulţumim suporterilor pentru tot ce s-a întâmplat. Au fost aproape de echipă şi au venit din toate colţurile lumii. Dacă o iau ierarhic, cred că Răzvan Burleanu a făcut o treabă bună de când a venit la naţională.

E adevărat, este o calificare meritorie, dar noi am întâlnit echipe private de a juca pe teren propriu: Belarus şi Israel.

Vine Olanda, total superiori. Din toate punctele de vedere. Valoric nu putem să ne comparăm. Jos pălăria pentru ceea ce au făcut. Mă uitam ieri pe mai multe posturi. Este o exuberanţă, dar trebuie să existe o limită şi să privim fotbalul în ceea ce ne oferă, strict profesionist. Lumea era avidă să iasă în stradă.

Am lăsat de dorit la cum ne-am prezentat cu Olanda. Nu trebuie să fim subiectivi. Când am păşit ieri pe teren, în antiteză, vedeam că orice duel e câştigat de olandezi", a spus Marius Șumudică, potrivit sursei citate.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!