Impresionant! Jesus Navas a jucat accidentat un meci întreg la EURO 2024: "Un exemplu pentru toți!"

Impresionant! Jesus Navas a jucat accidentat un meci întreg la EURO 2024: Un exemplu pentru toți! EURO 2024

Jesus Navas (38 de ani) a fost integralist pentru Spania în meciul cu Albania, câștigat de iberici cu 1-0, în ultima rundă din grupa B de la EURO 2024.

Rezervă neutilizată în primele două meciuri, 3-0 contra Croației și 1-0 împotriva Italiei, Jesus Navas a debutat la EURO 2024 în partida cu Albania. Selecționerul Luis de la Fuente l-a titularizat pe veteranul din defensivă la duelul înaintea căruia "La Roja" avea deja asigurat primul loc în grupă, Dani Carvajal fiind odihnit.

Jesus Navas a jucat accidentat în meciul Albania - Spania, de la EURO 2024

După doar 10 secunde contra Albaniei, Jesus Navas a fost victima unei intervenții dure a lui Rey Manaj. Lovit de două ori în piciorul drept, jucătorul de la Sevilla s-a prăbușit pe gazon și a acuzat dureri, însă a strâns din dinți și a rămas pe teren până la final.

  • La 38 de ani și 216 zile, Jesus Navas a devenit cel mai vârstnic jucător al Spaniei care participă vreodată la un Campionat European. Precedentul record era deținut de Aritz Aduriz (35 de ani și 137 de zile, la EURO 2016).

După meciul cu Albania, Jesus Navas a recunoscut că a jucat tot meciul având dureri, însă nu a cerut schimbare. Principalul său motiv? Acela ca Dani Carvajal, celălalt fundaș dreapta din lot, să fie odihnit pentru optimi și să nu riște un cartonaș galben care l-ar fi făcut indisponibil.

"Lovitura încasată a fost în primul minut, în piciorul drept. Am jucat 90 de minute cu piciorul așa, dar a trebuit să fiu pe teren. Suntem o echipă și trebuie să dăm tot pentru coechipierii noștri.

Mâine (n.r - marți) voi efectua niște teste. Dani Carvajal avea un galben și mi-am dorit să rămân pe teren. Aceasta este cheia succesului, să dai totul", a spus la zona mixtă Jesus Navas, care, potrivit presei spaniole, șchiopăta vizibil.

Gestul lui Jesus Navas a fost lăudat și de presa din Spania. Diario De Sevilla a scris: "În ziua în care a devenit cel mai vârstnic jucător al Spaniei la un turneu final, Jesus Navas oferă și un exemplu pentru toți jucătorii din echipă. Un alt jucător ar fi cerut schimbare, și-ar fi văzut interesul și ar fi dat dovadă de un egoism logic pentru a nu-și pune în pericol participarea la meciul din optimi. Jesus Navas a făcut invers. A îndurat durerea și a jucat așa pentru a nu pune în pericol participarea colegului său la partida din optimi".

  • Jesus Navas este fotbalistul cu cele mai multe meciuri în tricoul celor de la Sevilla - 685, până acum. Mai are contract de jucător până pe 31 decembrie 2024, iar ulterior va ocupa o funcție în cadrul clubului după ce a semnat "un contract pe viață", așa cum au transmis andaluzii într-un comunicat oficial.
  • Jesus Navas, campion mondial (2010) și campion european (2012) cu Spania, se află din 2017 la a doua perioadă petrecută la Sevilla, după cea din intervalul 2004-2013. În cei patru ani de pauză a fost jucătorul lui Manchester City.

VIDEO Rezumat Albania - Spania 0-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!