EXCLUSIV Ionel Ganea are un mesaj puternic pentru tricolori înainte de debutul la EURO 2024

Ionel Ganea EURO 2024 Romania EURO 2024 Ionel Ganea
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 18:45
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 18:57

EURO 2024 e transmis în direct de Pro TV, Pro Arena și VOYO. 

Ionel Ganea e omul care a adus unica victorie a României la o ediție a Campionatului European, după ce a marcat golul decisiv pentru tricolori în urmă cu 24 de ani, în succesul 3-2 cu Anglia, la EURO 2000. 

Fostul atacant din Bundesliga și Premier League a șutat excelent pe final de meci și nu i-a lăsat nicio șansă lui Nigel Martyn, cel care îl înlocuise pe celebrul David Seaman. Chiar înaintea partidei cu România lui Emerich Ienei, Seaman se accidentase la încălzire. 

  • Ionel Ganea

Mesajul lui Ionel Ganea înainte de EURO 2024

"Dorința mea a fost să intru în istoria fotbalului românesc și cred că am reușit. Nu știu dacă Dorinel Munteanu era desemnat să execute", spune Ionel Ganea, pentru Sport.ro.  

Ionel Ganea (45 de selecții / 19 goluri pentru națională) consideră că atacantul pe care îl va alege Edi Iordănescu trebuie să dea dovadă de spirit de sacrificiu și să prindă vârful de formă. 

Iordănescu are în lotul de 26 de jucători patru fotbaliști care pot evolua pe postul de vârf: Denis Alibec, George Pușcaș, Denis Drăguș și Daniel Bîrligea. 

"E greu de spus câte puncte vom lua. Belgia e favorită, nici Ucraina nu e echipă rea, are jucători valoroși, are mulți componenți care evoluează la campionate puternice din Europa. 

Ne trebuie un atacant care să lupte, să nu renunțe la nicio acțiune. Dacă ai o condiție fizică bună, poți crea probleme. Eu le transmit să lupte cu inima, să-și pună în valoare toate calitățile, să lupte până la ultima picătură de energie", a declarat Ionel Ganea, pentru Sport.ro.

Denis Alibec și Nicolae Stanciu sunt jucătorii care au evoluat pentru România și la precedenta participare, cea din 2016, când selecțioer era Anghel Iordănescu, tatăl actualului antrenor al tricolorilor, Edi Iordănescu. 

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

România joacă primul meci luni, de la 16:00, contra Ucrainei, în direct pe Pro TV și VOYO. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!