Jose Mourinho a stabilit! Naționala favorită să se impună la EURO 2024

Jose Mourinho EURO 2024 Portugalia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Mai 2024, 20:50
Data actualizarii: Miercuri 01 Mai 2024, 21:04

EURO 2024 se desfășoară în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024, în Germania, competiția fiind transmisă în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Jose Mourinho a vorbit despre favoritele la câștigarea competiției europene, considerând că Portugalia se află printr naționalele pretendente la titlu.

"Este una dintre cele mai puternice trei echipe - Portugalia, Franța și Anglia. Surprize se pot întâmpla. Dar ținând cont de calitatea și cantitatea jucătorilor, cred că Portugalia merge să câștige", a declarat The Special One. 

Portughezul a dezvăluit și că a avut o ofertă de a prelua reprezentativa națională, înainte de a fi numit Roberto Martinez. 

"Am avut șansa de a antrena echipa națională și a fost o posibilitate foarte reală. Dar acum ne aflăm la EURO cu un antrenor care a făcut o treabă excelentă, cu o generație mare de jucători și vreau ca totul să meargă foarte bine, adică să câștigăm. Dacă vom câștiga, el va continua și ei vor merge până la următoarea Cupă Mondială. Dacă va trebui să se întâmple, se va întâmpla într-o zi", a declarat Jose Mourinho.

Portugalia, favorită și în viziunea unui supercomputer

Craig Edwards, un cercetător al Universității Dundee, a distribuit pe rețelele sociale rezultatele unui experiment interesant, în cadrul căruia a realizat 10.000 de simulări ale EURO 2024.

Edwards a folosit o rețea neuronală, care a ținut cont de rezultatele obținute de fiecare echipă în parte în ultimele 20 de meciuri, de pozițiile ocupate în clasamentul FIFA, dar și de performanțele de la ultimele ediții ale EURO și ale Cupei Mondiale.

Conform rezultatelor, Portugalia este marea favorită la turneul final din Germania, cu 14.74% șanse. Anglia este următoarea pe listă, cu 11.48% șanse, urmată de Franța, cu 10.99% probabilitate de câștig.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!