Marele favorit să preia selecționata Angliei după EURO 2024! 

Anglia EURO 2024 favorit Graham Potter selectioner EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Iulie 2024, 08:18
Data actualizarii: Marti 16 Iulie 2024, 08:20

Anglia a jucat pentru a doua oară la rând finala EURO, dar le-a pierdut pe ambele. Pe prima contra Italiei, pe a doua contra Spaniei.

Acum, Anglia ar putea rămâne fără selecționer după finala de la Berlin, din Germania, după 1-2 cu selecționata iberică. Chiar dacă presa internațională a anunțat că Federația Engleză de Fotbal vrea să-i ofere un nou contract lui Gareth Southgate, selecționerul a spus acum că încă nu a luat o decizie.

Gareth Southgate este selecționerul Angliei din septembrie 2016. În mandatul său, naționala a obținut 64 de victorii, 20 de meciuri s-au terminat la egalitate, iar 18 dueluri s-au încheiat cu înfrângerea britanicilor. La scurt timp după ce s-a termina finala EURO 2024, presa din Anglia avansează primul nume care poate să vină selecționer.

Englezii anunță că Graham Potter e favorit să preia naționala

Graham Potter (49 de ani) este marele favorit să îi ia locul lui Gareth Southgate, acesta din urmă înclinând mai mult să refuze propunerea federației din Anglia, chiar dacă are pe masă o ofertă de prelungire până după Cupa Mondială din 2026.

”Din punct de vedere emoțional, în acest moment ar fi imposibil să iau o decizie rațională. Asta pentru că în ultimii doi ani m-am gândit doar la acest turneu, la cum am putea să câștigăm Campionatul European.

Ultimele șase săptămâni au fost cu adevărat un rollercoaster, astfel că nu pot să mă gândesc acum la ce se va întâmpla după finală. Mă concentrez doar pe pregătirea meciului. Sunt determinat să îmi fac treaba la fel de bine și în aceste zile.

Când am preluat acest post mi-am propus să îmbunătățesc fotbalul englez. În acest mandat cred că am reușit să schimbăm percepția oamenilor din întreaga lume despre naționala Angliei. 

Cu toate acestea, mereu vor exista dubii dacă nu reușești să câștigi măcar un trofeu. Nu simt presiunea acum, sunt doar concentrat asupra meciului”, a declarat Gareth Southgate înainte de finala EURO 2024.

Graham Potter, favorit să preia națioana Angliei după EURO 2024

Potter nu a mai antrenat din aprilie 2023, când și-a încheiat contractul cu Chelsea, fiind concediat după ce înregistrase 12 victorii, 8 egaluri și 11 înfrângeri în toate competițiile. Anterior le mai pregătise pe Leeds Carnegie, Ostersund, Swansea City și Brighton & Hove Albion.

În palmares are o Cupă a Suediei și trofeul de cel mai bun antrenor din Suedia. Ca fotbalist a evoluat pe postul de fundaș stânga la echipele Birmingham City, Wycombe, Stoke City, Southampton, WBA, Northampton Town, Reading, York City, Boston United, Shrewsbury Town și Macclesfield Town.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!