Marius Marin a numit cel mai puternic adversar al României la EURO 2024

marius marin EURO 2024 EURO 2024 Marius Marin
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 08 Iunie 2024, 10:14
Data actualizarii: Sambata 08 Iunie 2024, 10:14

Campionatul European din Germania 2024 se vede în exclusivitate la PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie. Cele mai tari faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Marius Marin consideră că cel mai important meci al naționalei României la EURO 2024 este cel împotriva Ucrainei și dorește să înceapă turneul cu o performanță notabilă. 

Marius Marin, înaintea amicalului cu Liechtenstein

Înainte de meciul amical cu Liechtenstein, mijlocașul a scos în evidență importanța unității echipei și angajamentul total al jucătorilor pentru a reprezenta România cu onoare și devotament. Marin a recunoscut emoțiile crescânde înainte de turneu și a accentuat că fiecare meci trebuie abordat cu maximă seriozitate și efort.

  • Marius Marin

„(n.r: Cresc emoţiile înaintea turneului final?) Da, pot spune că da. Ne aşteaptă nişte meciuri foarte importante pentru cariera noastră, pentru istoricul nostru şi cred că ar trebui să începem din seara asta, să ne punem amprenta, pentru că este un nou test pentru noi.

Trebuie să dăm totul, pentru că sunt atâţia români alături de noi. La acest Campionat trebuie să jucăm pentru România şi pentru români.

Suntem un grup unit, asta ne-a adus la turneul final. Nu cred că la echipa naţională există titulari şi rezerve. Important este ca cine joacă să dea totul pe teren, pentru acest tricou, pentru că este ca şi pielea noastră.

Trebuie să luăm fiecare meci în parte. Cred că cel mai important meci din grupe este cel cu Ucraina pentru că ne dorim foarte mult să începem bine şi să facem o figură frumoasă.

(n.r. Cresc pretenţiile, am văzut pe finalul meciului cu Bulgaria publicul nemulţumit. V-a deranjat atitudinea fanilor la final?) Nu, este normal, românii îşi doresc performanţă. Sunt de acord cu chestia asta. A fost un test pentru noi, după cum şi astăzi este. Nu trebuie să ne luăm după nişte amicale. Vă asigur că în Germania vom da totul pentru acest tricolor.

Ne-am propus obiectivul să trecem din grupe şi, aşa cum v-am zis, primul meci este cel mai important.

(n.r. Cale pentru a prinde un transfer la o echipă mai mare?) Da, sperăm să facem o figură frumoasă, în ultimii ani vedeţi jucători la echipa naţională care joacă în Champions League, în Europa League şi asta face diferenţa”, a declarat Marius Marin, conform Antena Sport.

Cum abordează România meciul cu Liechtenstein 

Meciul amical cu Liechtenstein, programat pentru vineri, 7 iunie, de la ora 21:00 pe stadionul "Steaua" din Ghencea, reprezintă ultima verificare înainte de EURO. În acest meci, Ianis Hagi va purta banderola de căpitan.

Echipa de start a României pentru meciul cu Liechtenstein:

  • Portar: Horațiu Moldovan
  • Fundași: Deian Sorescu, Radu Drăgușin, Bogdan Racovițan, Vasile Mogoș
  • Mijlocași: Alexandru Cicâldău, Adrian Șut, Ianis Hagi (căpitan), Darius Olaru, Florinel Coman
  • Atacanți: George Pușcaș
  • Rezerve: Niță, Târnovanu, Sava, Rațiu, Nedelcearu, M. Marin, Stanciu, Bancu, Mihăilă, Drăguș, Man, Grameni, Bîrligea

Edi Iordănescu trebuie să anunțe lotul final pentru EURO 2024 până la sfârșitul zilei de vineri, 7 iunie. Lotul provizoriu cuprinde în prezent 28 de jucători, dintre care trebuie aleși cel mult 26 pentru turneu.

Programul Grupa României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina, Munchen
  • 17 iunie, ora 19:00: Belgia - Slovacia, Frankfurt
  • 22 iunie, ora 16:00: Slovacia - Ucraina, Dusseldorf
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România, Koln
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România, Frankfurt
  • 26 iunie, ora 19:00: Belgia - Ucraina, Stuttgart

Următorul mare eveniment fotbalistic, Campionatul European din Germania 2024, va fi transmis în exclusivitate de PRO TV, PRO ARENA și VOYO, începând cu 14 iunie. Cele mai importante faze ale competiției vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO, astfel suporterilor pot beneficia de acoperire completă a acestui turneu de mare anvergură.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!