Mesajul lui Volodimir Zelenski după ce Ucraina a fost eliminată de la EURO 2024

Volodimir Zelenski EURO 2024 Ucraina EURO 2024 Volodimir Zelenski
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 10:53
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 10:52

Campionatul European din 2024 este găzduit de Germania și transmis în direct la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis felicitări echipei naţionale de fotbal pentru parcursul la Euro-2024, Deşi a acumulat patru puncte, naţionala Ucrainei, care a făcut parte din grupe E alături de România, Belgia şi Ucraina, a fost eliminată din competiţie.

Cu o victorie, o înfrângere (în faţa României, scor 3-0) şi o remiză, Ucraina a terminat cu acelaşi număr de puncte ca şi celelalte trei naţiuni din Grupa E (România, Belgia şi Slovacia), însă evoluţia lor s-a încheiat ca urmare a aplicării criteriilor complexe de departajare ale UEFA.

"O naţiune puternică este cea care rămâne unită şi se ajută reciproc în toate circumstanţele, atât în momente de înfrângere, cât şi în momente de victorie", a comentat preşedintele ucrainean pe Telegram.

"Astăzi, mulţumim echipei naţionale de fotbal a Ucrainei. În ciuda acestui rezultat dezamăgitor, aţi luptat pentru ţara noastră", a continuat el.

"Ne aşteaptă marile victorii, victoriile Ucrainei. Până atunci, să continuăm lupta, să ne ridicăm pentru a avansa şi a deveni mai puternici în viitor", a adăugat el înainte de a încheia cu "Slavă Ucrainei".

În timpul meciului dintre Ucraina şi Belgia, scor 0-0, fanii au afişat şi un banner cu portretul lui Nazarii Hryitsevich, poreclit "Hrienka", soldat căzut la datorie şi fan al fotbalului. El a fost ţinut în captivitate patru luni, iar după ce a fost eliberat a revenit pe front. A murit în luptă la 6 mai, la 21 de ani.

Imaginea, generată de inteligenţa artificială, cuprindea din fotografiile a 182 de soldaţi ucraineni căzuţi la datorie care, în viaţa civilă, erau fani ai fotbalului. Mesajul acestui portret a fost: Pacea are un preţ!.

news.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!