VIDEO EXCLUSIV Numai Harry Kane să nu fii! Gluma cu Lamine Yamal care a răscolit internetul după finala EURO 2024

Harry Kane finala euro 2024 Lamine Yamal EURO 2024
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 16 Iulie 2024, 10:20
Data actualizarii: Marti 16 Iulie 2024, 10:24

Harry Kane, Michael Ballack, Arjen Robben și Gonzalo Higuain au suferit mai mult în fotbal decât și-ar fi putut imagina. 

În limbajul microbiștilor, Harry Kane s-a consacrat ca unul dintre „pierzătorii legendari” din istoria modernă a acestui sport. 

După finala EURO 2024, meci în care a fost schimbat în minutul 60, atacantul clubului Bayern Munchen are în palmares șase finale pierdute. 

Lamine Yamal, parcurs „vertical” spre glorie în fotbalul mondial

La finala Champions League 2019 s-au adăugat finalele EURO 2020, respectiv EURO 2024, Supercupa Germaniei, de anul trecut, iar eșecurile mai vechi vin din finalele Cupei Ligii Angliei, jucate în 2015, respectiv în 2021, în tricoul lui Tottenham Hotspur.

Comparând, inevitabil, traseele lui Harry Kane și Lamine Yamal, în fotbalul mondial, iubitorii fotbalului au descoperit, amuzându-se, că Yamal avea doar trei ani când Kane își făcea debutul în fotbalul profesionist.

Harry Kane a debutat în fotbalul profesionist când Lamine Yamal avea trei ani

  • În 15 ianuarie 2011, Harry Kane a jucat pentru Leyton Orient primul meci la profesioniști. 

Între timp, Lamine Yamal a avut timp suficient să absolve ESO, un ciclu educațional de bază care se începe în clasa a șaptea și se termină în clasa a zecea, dar și să devină campion european, alături de echipa națională a Spaniei.

La 17 ani și o zi, Yamal și-a apropiat primul titlu major în fotbalul mondial, în timp ce Harry Kane, la 31 de ani fără două săptămâni, speră că va reuși să nu își încheie cariera fără trofeu în vitrina personală. 

Harry Kane calcă pe urmele lui Michael Ballack

Fost fotbalist al clubului Tottenham Hotspur, actualmente vârf al bavarezilor din Munchen, Harry Kane este recunoscut ca unul dintre marii ghinioniști ai fotbalului modern. Se înscrie într-o listă unică, alături de Michael Ballack, Arjen Robben ori Gonzalo Higuain. 

Kane a înscris 406 goluri în carieră, dintre care 66 pentru Anglia, iar în fazele eliminatorii ale campionatelor europene de fotbal a punctat de șase ori. 

Dacă la Tottenham „seceta” lui Harry Kane a fost de înțeles, clubul nord-londonez nemaicâștigând un trofeu din 2008, șocant în cariera lui Kane a fost primul sezon la Bayern Munchen.

Club supra-saturat cu trofee pe plan intern în Germania, Bayern a încheiat sezonul 2023/24 pe locul 3 în Bundesliga, a pierdut Supercupa pe teren propriu, scor 0-3, în fața RB Leipzig, iar în Cupa Germaniei a fost eliminată de echipa din liga a treia, FC Saarbrucken, în urma unui gol primit în minutul 90 + 6. 

Toate acestea, în contextul în care Kane s-a adaptat bine în Germania și a înscris 36 de goluri în 32 de meciuri în ediția recent încheiată a Bundesligii.  

O poveste similară apare în cariera lui Michael Ballack. În 2002, mijlocașul german a pierdut titlul în ultima etapă a Bundesligii, după care a pierdut finala Cupei Germaniei, cu Schalke, iar în finala Ligii Campionilor a trebuit să accepte superioritatea Realului Madrid. Ulterior, în același an, Ballack a pierdut finala Cupei Mondiale, în fața Braziliei.

O „dramă” similară i s-a întâmplat, șase ani mai târziu, când Ballack a pierdut finala Ligii Campionilor, Chelsea - Manchester United, dar și finala EURO 2008 de la Viena, Spania - Germania 1-0. 

Un an mai târziu, Ballack se abținea cu dificultate să nu îl lovească pe arbitrul Ovrebo, în semifinala Chelsea - Barcelona, în returul căreia arbitrul norvegian a refuzat londonezilor trei lovituri de pedeapsă. 


Finala EURO 2024 | Rezumat Spania - Anglia 2-1

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!