OUT! Prima măsură luată de Belgia după ce a învins doar România la EURO 2024

Belgia Domenico Tedesco EURO 2024 Frank Vercauteren Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Iulie 2024, 17:11
Data actualizarii: Marti 02 Iulie 2024, 17:09

Belgia a fost eliminată în optimile de finală de la EURO 2024, după ce a pierdut contra Franței, scor 0-1.

Belgia, care a terminat pe locul secund grupa E de la EURO 2024, sub România, a înfruntat în optimi una dintre cele mai puternice formații de la turneul final. Franța s-a impus la limită, 1-0, în urma unui autogol al veteranului Jan Vertonghen, în minutul 85.

Belgia va renunța la directorul tehnic Frank Vercauteren după parcursul slab de la EURO 2024

Domenico Tedesco (38 de ani), selecționer al Belgiei din februarie 2023, are contract până după CM 2026, iar primele informații arată că viitorul său pe banca tehnică nu este în pericol, în ciuda parcursului modest de la EURO 2024.

Totuși, La Dernière Heure scrie că sunt șanse mari ca Frank Vercauteren (67 de ani), fostul mare fotbalist de la Anderlecht, acum director tehnic în cadrul Federației Belgiene de Fotbal, să părăsească postul la finalul acestui an.

Contractul lui Vercauteren expiră pe 31 decembrie și ar urma să nu mai fie prelungit. Belgienii susțin că directorul tehnic are un salariu foarte mare și "este imposibil" să primească o propunere de prelungire în același condiții.

Mai mult, belgienii susțin că Vercauteren ar fi dat dovadă de "negativism" în relația pe care a avut-o cu selecționerul Domenico Tedesco, iar "federalii se întreabă dacă un astfel de mediu este benefic pentru un tânăr selecționer. Din aceste motive, se pare că Vercauteren va părăsi postul".

  • Frank Vercauteren a devenit director tehnic la Federația Belgiană de Fotbal în februarie 2023, atunci când a fost numit și Domenico Tedesco în funcția de selecționer.

Belgia a obținut o singură victorie la EURO 2024, 2-0 contra României. În grupa E, naționala lui Domenico Tedesco a pierdut contra Slovaciei (0-1) și a remizat împotriva Ucrainei (0-0), iar în optimi a cedat în fața Franței (0-1).

VIDEO Rezumat Franța - Belgia 1-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!